Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

't Zaanse Koopmanshuys Anno 1694, winnaar Nederlandse Bed & Breakfast prijs 2009

Nijmegen 8 november 2009

Tijdens de Pronkkamergenotendag op 8 november van de landelijke Stichting Karakteristiek Bed & Breakfast de Pronkkamer in Brasserie Facilitypoint te Nijmegen, is voor het zevende jaar de Nederlandse Bed & Breakfast prijs uitgereikt.

Gastheer/vrouw waren de winnaars van vorig jaar :
Jerry en Jannie Jansen van De Pauwenhof te Nijmegen (Gelderland).

De prijs werd overhandigd door mevrouw Leonie Molhoek Heijnen, projectmanager vestiging Nederland van het Nederlandse Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) aan Kelly en Fred Snel van 't Zaanse Koopmanshuis Anno 1694 in Koog aan de Zaan. Fred is Musicus en Kelly schrijfster, maar ze beschouwen zich ook als rentmeester van hun historische huis. Kelly vertelde dat ze eigenlijk min of meer per ongeluk in de B&B wereld terecht kwam. Pas nadat ze hun gastenkamer via een vriend enige tijd aan een interim manager beschikbaar hadden gesteld,kwamen ze tot de ontdekking dat het hebben van gasten toch wel leuk was. Spoedig daarna was de start van de B&B een feit.

Mevrouw Lei Stoffel, die de kwaliteits onderzoeken organiseert, vertelde dat de kwaliteit van de onderzochte locaties zeer hoog is.

Het juryrapport vermeldt:

't Zaanse Koopmanshuys, Lagedijk 52-54, Koog aan de Zaan Noord Holland. www.zaansekoopmanshuis.nl. Kelly en Fred Snel

't Zaanse Koopmanshuis Anno 1694 is een met stijl ingerichte B&B,waar men veel zorg besteedt aan het in stand houden van de authentieke elementen die het huis bezit. Zowel de gastenkamer als het luxueuze gasten verblijf verdienen de kwalificatie uitstekend. De plezierige en uitgebreide ontvangst van gastvrouw Kelly en het met veel zorg geserveerde ontbijt maken 't Zaanse Koopmanshuis tot een top locatie.

De andere genomineerden die een eervolle vermelding en oorkonde kregen:

't Gulle Huis, Broekkant 59, Budel Noord Brabant. www.tgullehuis.nl Selly der Kinderen en Dick Verkleij

't Gulle Huis is gelegen aan de rand van het plaatsje Budel. Het is een vrijstaand gastenverblijf met een mooi aangelegde parktuin. Tevens is er in de verbouwde boerderij een sfeervol ingerichte gastenkamer aanwezig. B&B 'tGulle Huis doet zijn naam eer aan wanneer je al de keuze ziet van de ontbijten,zeer gevarieerd en elke dag een beetje anders.

De plezierige ontvangst en goed verzorgde entourage maakt 'tGulle Huis tot een uitstekende gekwalificeerde locatie.

Bèd en Botrám Bie Ós, Hoogstraat 42, Thorn Limburg. www.bedenbotram-bieos.nl Jo en Jolande Geelen

Bèd en Botrám Bie Ós is een sfeervol Limburgs herenhuis, gelegen in het historische stadje Thorn. De vier gastenkamers zijn allen zeer sfeervol ingericht, ieder met een eigen stijl en uitstraling tot in de fijnste details uitgewerkt.. Een geweldig enthousiaste gastheer en gastvrouw en het met veel zorg geserveerde ontbijt maakt deze lokatie tot een uitstekende gekwalificeerde B&B.

Landgoed Wilgenheerd, Havenstraat 3, Wehe den Hoorn Groningen www.wilgenheerd.nl. Anneke en Klaas Sijpkens

B&B landgoed Wilgenheerd is een mooi verbouwde boerderij omgeven door een erfbeplanting van oude wilgen. Het is gelegen aan de Hoornse vaart vlakbij het dorpje Wehe den Hoorn. De beide gastenkamers zijn sfeervol ingericht en hebben een wijds uitzicht. De plezierige manier van ontvangst van gastvrouw Anneke en het zeer gevarieerde ontbijt maken landgoed Wilgenheerd tot een uitstekende B&B.

De prijs, die voor de zevende de keer wordt uitgereikt, is een initiatief van de landelijke Stichting Karakteristiek Bed & Breakfast De Pronkkamer.

In het afgelopen jaar is een groot aantal bijzondere B&B's bezocht en gecontroleerd door een zogenoemde mystery guest. Uiteindelijk heeft een onafhankelijke kwaliteitscommissie de vier nu genomineerde Bed & Breakfasts voorgedragen. Naast de standaard kwaliteitseisen als praktisch comfort en hygiëne zijn de huizen vooral ook geselecteerd op authenticiteit, gastvrijheid en sfeer.

Voor alle 100 B&B's, die zijn aangesloten bij de Stichting 'Karakteristiek Bed & Breakfast De Pronkkamer, geldt dat het ware droomlocaties zijn. De bijzondere huizen liggen verspreid over heel Nederland en zijn te vinden op het platteland, in dorpen en in de steden. Een gast wordt in deze huizen als een vorst onthaald. Verdere informatie kunt u vinden op onze vernieuwde website: www.pronkkamer.com .