Koninklijke Nederlandse Baseball en Softball Bond PERSBERICHT

Nieuwegein, 9 november 2009

Delmonico en Stoeckel weg bij honkbalbond

De honk- en softbalbond KNBSB moet op zoek naar een nieuwe bondscoach voor de honkballers. De Amerikaan Rod Delmonico heeft technisch directeur Robert Eenhoorn laten weten volgend jaar niet terug te keren naar Nederland. Hij geeft er de voorkeur aan dichter bij zijn familie te blijven.

Delmonico (51) heeft het Nederlands team een jaar lang onder zijn hoede gehad en daarin volgens Eenhoorn de doelstellingen gehaald. Bij de World Baseball Classic in maart bereikte hij met Oranje verrassend de tweede ronde, op het World Port Tournament in Rotterdam stond het team in de finale en bij het wereldkampioenschap in september haalde Nederland onder leiding van de Amerikaan de laatste acht. De uiteindelijke zesde plaats was in overeenstemming met de positie op de wereldranglijst.

Ook Jim Stoeckel, pitcherscoach in de staf van Delmonico, keert niet terug bij het Nederlands team. Zijn werkzaamheden voor de Major League-organisatie Cincinnati Reds nemen hem te zeer in beslag. Bovendien spelen ook bij Stoeckel (57) persoonlijke omstandigheden een rol.

Eenhoorn gaat nu op zoek naar opvolgers voor beide Amerikanen in de wetenschap dat het Nederlands team in vergelijking met het afgelopen seizoen een rustig jaar wacht met op het programma alleen de Haarlemse Honkbalweek (half juli) en aansluitend het Europees kampioenschap in Stuttgart.