Yahoo! Inc.

GroenLinks Heerlen wil eindejaarsuitkering voor minima

De minima worden in deze tijd van economische crisis het hards getroffen.

GroenLinks Heerlen vindt een eindejaarsuitkering van ¤ 50,- een mooi gebaar om zo rond Sinterklaas tijd, juist deze groep mensen een leukere tijd te bezorgen. Het Rijk gaat dat allemaal niet zelf regelen, maar heeft de uitvoering over gelaten aan de gemeenten.

Sajjad Rahnama'i van GroenLinks Heerlen wil graag dat de gemeente Heerlen de minima in onze gemeente, rond de kerstdagen een hart onder de riem steekt. Daarom verzoekt hij het college om de minima (mensen met een inkomen van 110% van de bijstandsnorm of lager) eenmalig, in de maand december van 2009 een bedrag van 50 euro te geven.

Rahnama'i geeft aan dat GroenLinks voor 110 % van de bijstandsnorm heeft gekozen, omdat vele mensen met een laagbetaalde baan of een inkomen net boven de bijstand norm vele kwijtscheldingsmogelijkheden mislopen. Deze groep mensen heeft hierdoor, ondanks het feit dat ze iets meer dan de bijstandsnorm verdient, soms nog minder te besteden dan mensen in de bijstand. GroenLinks Heerlen wil graag juist deze groep mensen ook mee nemen in de einde jaaruitkering!

Drs. M.S. Rahnama'i
Fractievoorzitter GroenLinks Heerlen e.o.

Schriftelijke vragen van een raadslid aan het college ingevolge artikel 35 van het Reglement van orde van de vergaderingen en andere werkzaamheden van de gemeenteraad


1. Deelt uw college de mening van de GroenLinks fractie Heerlen dat de minima in onze gemeente rond kerst tijd, en in een tijd van economische crisis, het extra zwaar hebben?


2. Hoe groot is de groep huishoudens met een inkomen van 110 % van de bijstand norm of lager?


3. Deelt uw college de mening van onze fractie, dat de groep net boven de bijstandsnorm vaak veel kwijtscheldingsmogelijkheden misloopt en daardoor feitelijk soms minder te besteden heeft, dan de groep mensen met een bijstandsuitkering?


4. Is uw college bereid om de huishoudens in Heerlen met een inkomen van 110% van de bijstandsnorm of lager , in de maand december 2009, eenmalig een bedrag van 50 euro uit te keren?

Toelichting op vraag/vragen:

GroenLinks wil eindejaarsuitkering voor minima

De minima worden in deze tijd van economische crisis het hards getroffen.

Een eindejaarsuitkering van ¤ 50,- is een mooi gebaar zo rond Sinterklaas, en zeker een bedrag dat juist deze groep mensen goed kunnen gebruiken. Het Rijk gaat dat allemaal niet zelf regelen, maar heeft de uitvoering over gelaten aan de gemeenten.

GroenLinks Heerlen fractie wil graag dat de gemeente Heerlen de minima in onze gemeenten, rond de kerstdagen een hart onder de riem steekt. Daarom verzoekt de fractie het college om de minima (mensen met een inkomen van 110% van de bijstandsnorm of lager) eenmalig, in de maand december van 2009 een bedrag van 50 euro te geven.

Voor 110 % van de bijstandsnorm is gekozen, omdat vele mensen met een laagbetaalde baan of een inkomen net boven de bijstand norm vele kwijtscheldingsmogelijkheden mislopen. Deze groep mensen heeft hierdoor, ondanks het feit dat ze iets meer dan de bijstandsnorm verdient, soms nog minder te besteden dan mensen in de bijstand. GroenLinks Heerlen wil graag juist deze groep mensen ook mee nemen in de einde jaarsuitkering!