Persberichten

Logistica 2009 ligt op koers

Publicatiedatum: 25-03-2009

"Vakbeurzen nu belangrijker dan ooit"

De inschrijving voor Logistica 2009, de grootste vakbeurs voor goederenstroombeheersing in de Benelux, verloopt goed. Ondanks de economische tegenwind, hebben oude en nieuwe exposanten al driekwart van de beschikbare expositieruimte vastgelegd. Begrijpelijk, vinden de meesten van hen. In crisistijden vakbeurzen overslaan, wreekt zich bij de volgende economische opleving.

"Vakbeurzen nu belangrijker dan ooit"
De inschrijving voor Logistica 2009, de grootste vakbeurs voor goederenstroombeheersing in de Benelux, verloopt goed. Ondanks de economische tegenwind, hebben oude en nieuwe exposanten al driekwart van de beschikbare expositieruimte vastgelegd. Begrijpelijk, vinden de meesten van hen. In crisistijden vakbeurzen overslaan, wreekt zich bij de volgende economische opleving.

Robert van Ree, communicatiemanager bij Vanderlande Industries, denkt dat vakbeurzen nu belangrijker zijn dan ooit. "Omdat de prijzen in de technische groothandel en in de retail nog verder onder druk zijn komen te staan, zijn bedrijven genoodzaakt zich te focussen op kostenbesparende oplossingen. Daarom verwachten wij op Logistica veel bezoekers."

Efficiency en arbo
Voor Vanderlande Industries is Logistica een belangrijke beurs. "De Benelux is onze thuismarkt. Logistica trekt bovendien veel bezoekers uit België en Duitsland, dat maakt deelname aantrekkelijk." Het Brabantse concern pakt dit najaar op de beurs in Utrecht onder meer uit met een innovatief concept voor item picking.
Zo zal een complete opstelling van het ergonomische pick@ease orderverzamel werkstation voor de retailsector en technische groothandel worden getoond. Met dit werkstation kunnen zelfs onervaren medewerkers tussen de 850 en 900 regels per uur verzamelen. Dankzij het ergonomisch ontwerp, houden ze dat tempo zonder problemen vier uur vol. Efficiency, kwaliteit en ook arbeidsomstandigheden blijven volgens Robert van Ree belangrijke thema's. "Nu zitten we in een economische dip, maar straks zal het succes van een logistieke operatie weer staan of vallen met het vinden van gemotiveerde mensen en het voorkomen van ziekteverzuim."

Duurzaam investeren in relaties
Op dit moment, acht maanden voor de start van Logistica 2009, hebben zich al meer dan 195 exposanten ingeschreven voor de beurs. Voor Bart Ravelli, hoofd marketing en organisatie bij Jungheinrich, blijft Logistica het instrument om duurzaam te investeren in relaties met klanten en prospects. "Deelname aan Logistica 2009 biedt ons een kans om te tonen dat Jungheinrich een stabiele en betrouwbare partner is en blijft. Wat minder groot uitpakken en iets ingetogener opereren, hoort er in de huidige tijd natuurlijk bij. Maar duurzaam investeren in de relatie met klanten blijft belangrijk."

Signaal van vertrouwen
Dat denkt ook Jerrel Djaidoen, marketing manager bij Toyota Material Handling Nederland. "Deelname aan Logistica, de belangrijkste vakbeurs van ons land, is een verantwoorde investering en geeft een signaal van vertrouwen en stabiliteit. Juist nu in mindere economische tijden kan dat helpen om rust te brengen."

Bezoekers hebben nu tijd
Volgens Frank Klein Tank, projectmanager Logistica bij VNU Exhibitions, tonen recente ervaringen aan dat bezoekers juist in deze tijden naar vakbeurzen komen. "Dat was in Utrecht bij de Bouwbeurs, maar ook in het buitenland zie je het. Bezoekers hebben nu niet alleen de tijd, maar ook de behoefte om zich te oriënteren op nieuwe technieken en innovatieve oplossingen." Daarom gaat VNU Exhibitions onverminderd door met het verder versterken van Logistica 2009, onder andere door een duidelijke sectorindeling en een sterk inhoudelijk programma waarbij nauw wordt samengewerkt met exposanten en brancheorganisaties.

ICT & Logistiek
Gelijktijdig met Logistica vindt ook ICT & Logistiek 2009 plaats, de bekende jaarlijkse vakbeurs over ICT toepassingen en -diensten in de logistieke keten. Voor het inhoudelijke programma wordt weer samengewerkt met belangrijke partners als de TLN, EVO, het AIM, RFID Nederland en de Vereniging Logistiek Management.

Logistica 2009 vindt plaats van 10 tot en met 14 november 2009 in de Jaarbeurs Utrecht. Meer informatie: www.logistica-online.nl.

---


Noot voor de redactie (

VNU Exhibitions