Breedband steunt op de kwaliteit van het netwerk

16/09/2009 13:50

Federatie van Technologiebranches

In het Business-to-Business spectrum van breedband wordt een community gemist, om gebruikers van netwerken en de leveranciers van componenten en testen bijeen te brengen. FHI, federatie van technologiebranches, begint met vijftien exposerende bedrijven op dinsdag 10 november 2009 het event Broadband Technology om dit mogelijk te maken. Met de titel Quality of Networks wordt ingehaakt op de behoefte van providers, operators en andere gebruikers om een goed netwerk te maken en te kunnen testen.

Een goede kwaliteit van het netwerk is net zo breed als breedband zelf. De juiste infrastructuur is gewenst voor wireless, wireline en glasvezel. Diverse sprekers van het event Broadband Technology haken in op het fysiek mogelijk maken van netwerken. Of dit nou HSDPA, Wi-max, FttH of draadloze Machine-to-Machine netwerken betreft.

Aanvullend laten sprekers en exposanten zien hoe de gebruiker van een netwerk door test & meetapparatuur de kwaliteit van het netwerk kan vaststellen. De monitoring is van belang, om de consument het gewenste eindresultaat te garanderen. Daarmee dient de goede basis van de eigen technische mogelijkheden als Unique Selling Point in de ongekende mogelijkheden bij het aanbieden van breedband diensten.

Sommige sprekers haken juist weer in op de kwaliteit van de dienstverlening en de mogelijkheden van de verschillende netwerken. Welke argumenten kan men de eigen marketingafdeling bieden vanuit de techniek? Door goed te meten kunnen de prestaties in Service Level Agreements worden gecommuniceerd. Uiteindelijk kan het meten het netwerk slimmer maken.

De drie invalshoeken wireless, wireline en de kwaliteit van de diensten geven installateur, adviseur, provider, operator, bouwer en gebruiker van netwerken het moment, om zich te oriënteren op de kwaliteit van het eigen netwerk voor breedband technologie.

Voor meer informatie over het lezingprogramma zie www.fhi.nl/broadband.





http://www.fhi.nl/broadband