Vilans


Schrijf je in voor de Dialoogtrainingen in de zorg

En leer hoe je beter in gesprek kunt gaan met cliënten en collegas

Utrecht, 18 september 2009 - Het Goede Gesprek is een programma dat de dialoog binnen de zorg meer op gang brengt, stimuleert en behoudt. Het programma biedt praktische ondersteuning die helpt de dialoog in het werk te versterken. Eén van de activiteiten dat Het Goede Gesprek binnenkort organiseert zijn trainingen voor verzorgenden, leidinggevenden en opleiders. Deze dialoogtrainingen in de zorg informeren, motiveren en instrueren verzorgenden, leidinggevenden en opleiders, zodat ze zelf beter met de dialoog in hun werk aan de slag gaan. Hoe kun je bijvoorbeeld in gesprek gaan over het zorgleefplan of bij reflectiebesprekingen? Maar ook praktijkvoorbeelden en gespreksvaardigheid komen aan de orde. De trainingen vinden plaats gedurende de Week van de Chronisch Zieken en de Week van de Reflectie op: 10 november in Aristo Eindhoven, 13 november op het ROC van Amsterdam, 23 november in de Buitensociëteit Zwolle of 24 november op het Albeda College Rotterdam. Verzorgenden, leidinggevenden en opleiders krijgen een apart programma en kunnen zich hiervoor vanaf nu inschrijven voor de gratis training bij hun in de buurt via info@hetgoedegesprek.nl. Het Goede gesprek is een samenwerkingsproject van Vilans kenniscentrum langdurende zorg, Sting en Actiz.

Het programma voor de verzorgenden
De verzorgenden (van verpleeg- en verzorgingshuizen) leren en oefenen hoe zij het goede gesprek met cliënten, collegas en hun leidinggevenden kunnen verbeteren. Hoe doe ik dat? En wat heb ik daarvoor nodig van collegas, leidinggevenden en de organisatie? Dit zijn vragen die centraal staan tijdens de training. Er wordt een Persoonlijk Actieplan gemaakt, waarmee ze direct aan de slag kunnen.

Ook een programma voor leidinggevenden
Leidinggevenden (teamleiders en managers) leren wat het betekent om de dialoog met cliënten, medewerkers en collegas beter en vaker aan te gaan en welke rol zij hebben om daar meer inhoud en vorm aan te geven. Een Persoonlijk Actieplan helpt om hiermee meteen aan de slag te gaan.

Het programma voor opleiders
Opleiders (werkbegeleiders en docenten ROC) doen tijdens de training inspiratie en kennis op om leerlingen en stagiaires meer toe te rusten. De nieuwe professional zal hierdoor een betere gesprekpartner zijn voor cliënten, collegas en leidinggevenden aan de hand van nieuwe onderwijsvormen en praktische materialen. Een Persoonlijk Actieplan draagt bij om de geleerde kennis over te dragen.

Overige informatie
De Dialoogtrainingen duren een hele dag (van 9.30 uur tot 16.00uur) en worden afgesloten met een vrolijke inspirerende theatervoorstelling. Kijk voor het definitieve programma van de trainingen en voor de andere activiteiten van Het Goede Gesprek op www.hetgoedegesprek.nl.

Downloaden:
Persbericht dialoogtrainingen
Wervingskaart Verzorgenden
Wervingskaart Managers
Wervingskaart ROC's


-------------------------------------------------------Einde persbericht-----------------------------------------------------------
---