Gemeente Onderbanken


10 november dag van de mantelzorg

logo mantelzorg

Bent u een van die mensen die wekelijks of misschien wel dagelijks zorgt voor een (langdurig) zieke of hulpbehoevende: uw gehandicapte kind of dementerende partner, uw hoogbejaarde ouders, uw chronisch zieke buur, kennis of vriend?
Dan bent u een van de vele mantelzorgers in de regio Oostelijk Zuid-Limburg.

Op dinsdag 10 november 2009 vindt voor de 12e keer de jaarlijkse Dag van de Mantelzorg plaats. Deze dag is bedoeld om mantelzorgers een schouderklopje te geven voor al hun goede zorgen. Ontspannen, ontmoeten en onthaasten, staan centraal op deze dag.

Â

Het Steunpunt voor Mantelzorgers nodigt mantelzorgers uit Oostelijk Zuid-Limburg van harte uit voor een gezellige dag samen. Het steunpunt biedt u een geheel verzorgd bezoek aan het Limburgs Museum in Venlo. Om 9.30 uur vertrekken bussen vanaf het Rodastadion in Kerkrade richting Venlo. De gemeente Kerkrade zorgt voor gratis parkeergelegenheid en wethouder Ralf Krewinkel - die mantelzorgers een warm hart toedraagt - komt u persoonlijk uitzwaaien.

In het museum maakt u een ontdekkingstocht door de tijd. Langzaam ontvouwt zich de tijd van onze ouders, grootouders en overgrootouders. Het museum is een feest van herkenning. In het museum wordt u getrakteerd op koffie en vlaai. Omstreeks 16.30 uur zullen de bussen weer in Kerkrade arriveren. Bent u mantelzorger en wilt u bij dit uitstapje zijn?
Meldt u dan vóór 15 oktober aan bij het steunpunt, tel. 045 â 5 61 62 10. Deelname kost
5 euro per persoon. Elke mantelzorger mag één introducé meenemen. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Deelname geschiedt in volgorde van aanmelding. Het museum is niet toegankelijk voor scootmobiels. Mensen die afhankelijk zijn van aangepast vervoer dienen zelf voor dit vervoer te zorgen. Voor meer informatie www.mantelzorgparkstad.nl.

Tot ziens op 10 november!

Â

De dag wordt mede mogelijk gemaakt door Taxi Brunna Brunssum.