Gemeente Uithoorn

" Mantelzorg doe het samen"

16 oktober 2009
Dat is in 2009 het thema van de jaarlijkse dag voor de mantelzorg De gemeentebesturen van Aalsmeer en Uithoorn willen ook dit jaar de mantelzorgers in hun gemeente weer hun waardering tonen door hen op 10 november een attentie te laten bezorgen

Kent u een mantelzorger of bent u een mantelzorger? Meld dit dan voor
1 november bij het Mantelzorg Steunpunt. Dan wordt rond 10 november op het door u opgegeven adres een attentie bezorgd namens de gemeenten Aalsmeer en Uithoorn.

Mantelzorgers zorgen langdurig en onbetaald voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende partner of ander familielid, vriend of kennis. Mensen die dit langer doen dan drie maanden en er zo'n 8 uur per week mee bezig zijn worden Mantelzorgers genoemd.

Mantelzorgers zijn geen beroepsmatige zorgverleners, maar geven zorg omdat zij een persoonlijke band hebben met degene voor wie ze zorgen.

Bij het Mantelzorg Steunpunt kunnen mantelzorgers terecht voor ondersteuning, advies, informatie en vervangende mantelzorg. Mantelzorg Steunpunt wil zorgen voor ondersteuning van mantelzorgers in de regio, zodat zij in staat zijn de zorg aan hun naaste te verlenen zolang zij dit kunnen en wensen.

Voor aanmelding en informatie kunt u een e-mail sturen naar mzs@amstelring.nl of bellen met 0900 1866 (lokaal tarief) ^