Gemeente Geertruidenberg


Dag van de Mantelzorg

Op dinsdag 10 november is de jaarlijkse mantelzorgdag. Deze dag zet het Platform Belangenbehartiging Mantelzorg West-Brabant, een samenwerkingsverband tussen diverse lokale organisaties, mantelzorgers op een bijzondere wijze in het zonnetje.

Mantelzorgers worden rond deze dag verblijd met een tas met leuke en bruikbare spulletjes. De inhoud van deze "mantelzorgtas" wordt voornamelijk geschonken door het bedrijfsleven en aan aantal gemeenten in West-Brabant en geldt als een vorm van waardering voor iedereen die als mantelzorger gedurende langere tijd een ziek of gehandicapt familielid, vriend of kennis verzorgt.

Dag van de mantelzorg in Geertruidenberg

Om de mantelzorgers in de gemeente Geertruidenberg extra in het zonnetje te zetten organiseert Stichting Hoom op maandag 16 november een ontspannende dag voor mantelzorgers in de gemeente Geertruidenberg.

Alle mantelzorgers uit de gemeente Geertruidenberg zijn hierbij van harte welkom! Mantelzorgers kunnen even de tijd nemen voor zichzelf, in een ontspannen sfeer genieten van een voorstelling en ervaringen uitwisselen met mensen in dezelfde situatie. Het belooft een gevarieerde middag te worden bij Stichting Welzijn Ouderen Geertruidenberg, Venestraat 18 in Geertruidenberg.

Mantelzorg, doe het samen!

Mantelzorgers vinden zorgen voor een ander vaak vanzelfsprekend. Dag in dag uit zorgen is zwaar, soms té zwaar. Veel mantelzorgers hebben vaak het gevoel er alleen voor te staan. Het blijkt lastig om ondersteuning te vragen van familieleden, organisaties, professionals of buren. Op de dag van de mantelzorg worden zij in het zonnetje gezet. Mantelzorgers ervaren steun, begrip en saamhorigheid van lotgenoten, professionals en de gemeente.

Gevarieerd programma

Van 10.30 tot 14.30 uur wordt een gevarieerd programma en stamppottenbuffet aangeboden. Wethouder de heer A. van den Enden, zal de mantelzorgers toespreken, aansluitend is er een toneelvoorstelling met een lach en een traan. De dag biedt ook voldoende ruimte voor ontspanning en informatie.

Aanmelden en informatie

Bent u mantelzorger in de gemeente Geertruidenberg en wilt u zich aanmelden voor deze dag of meer informatie? U kunt dan telefonisch contact opnemen met Wilma Pennings, coördinator mantelzorgondersteuning, telefoon: 06 - 12054940.