Stadsdeel Amsterdam Centrum


Dag van de Mantelzorg 10 november

22 oktober 2009

Op dinsdag 10 november is het de Dag van de Mantelzorg. Alle mantelzorgers die wonen in stadsdeel Centrum zijn van harte uitgenodigd voor een bijeenkomst in het Keizersgrachtcentrum.

De Dag van de Mantelzorg vindt elk jaar plaats op diverse plaatsen in het land. De dag heeft als doel stil te staan bij het ongelooflijk belangrijke en goede werk dat mantelzorgers verrichten en wordt dit jaar voor de 12e keer georganiseerd.

Zwaar

Mantelzorgers zijn mensen die een partner, familielid, buur of bekende verzorgen. Zij zijn vele uren per week in touw en doen dit veelal met liefde. Er wordt echter veel van hen gevraagd; de fysieke én emotionele belasting is vaak zwaar en soms kan het dan ook wel eens even teveel worden. Daarom is de Dag van de Mantelzorg in het leven geroepen. Op die dag gaat het om hen.

Bijeenkomst in het Keizersgrachtcentrum

Voor mantelzorgers die in stadsdeel Centrum wonen wordt door de welzijnsorganisaties de Combiwel Groep en OsiraGroep op 10 november een bijeenkomst georganiseerd in het Keizersgrachtcentrum. De dag begint om 10.00 uur met een welkomstwoord door een ambtenaar van stadsdeel Centrum. Ook krijgen mantelzorgers informatie over ondersteuning waar zij eventueel een beroep op kunnen doen. Verder zijn er gezellige en ontspannen workshops, is er een dialoogtafel en ruimte voor een goed gesprek.

Aanmelden

Alle activiteiten en de lunch zijn gratis, mogelijk gemaakt door steun van stadsdeel Centrum.

Wilt u zich wel van tevoren aanmelden? Dit kan per telefoon of e-mail (zie onder). Iedereen mag uiteraard iemand meenemen.

Dinsdag 10 november

10.00 - 14.00 uur

Keizersgrachtcentrum

Keizersgracht 566


* Aanmelden kan bij Thea Wesselman van OsiraGroep via tel. 020 756 03 00 of e-mail mantelzorg@osiragroep.nl.

* Kijk hier voor meer informatie over mantelzorg.