Universiteit Utrecht

Persaankondiging van de Universiteit Utrecht

26 oktober 2009

Gezondheidspsychologe Denise de Ridder spreekt in Vlaardingen

Lezing over ongewenste effecten van gezondheidsbevordering

Onbedoelde en ongewenste effecten van gezondheidsbevordering komen steeds beter in beeld. Zo blijkt dat kleinere porties de consumptie juist vergroten en dat het label 'de gezonde keuze' ironische effecten heeft in termen van overeten. In de Utrecht Lezing op 10 november in Vlaardingen, een lezing van de Universiteit Utrecht voor alumni en andere belangstellenden, gaat hoogleraar gezondheidspsychologie Denise de Ridder in op deze paradoxale effecten van goed bedoelde adviezen om gezonder te leven en te eten. Relaties van de Universiteit Utrecht en journalisten zijn van harte welkom.

'Duurzame' goede voornemens

Naast Denise de Ridder zal Chris Dutilh (afgestudeerd aan de Universiteit Utrecht) van Unilever spreken over de invulling van duurzame ontwikkeling door het bedrijfsleven. Vrijwel elke zichzelf respecterende organisatie heeft duurzame ontwikkeling hoog op de agenda staan. Net als menig burger overigens. Maar wat komt er nu van al die goede voornemens terecht, en welke rol spelen overheid en bedrijfsleven daarbij? Aan de hand van de initiatieven die een groot bedrijf als Unilever ontplooit op het terrein van duurzame ontwikkeling zal een antwoord worden gezocht tijdens deze lezing.

Sprekers

Prof.dr. Denise de Ridder, hoogleraar Gezondheidspsychologie, Universiteit Utrecht, Dr. Chris Dutilh, Manager duurzame ontwikkeling Unilever Benelux. Mr. Yvonne van Rooy, voorzitter college van bestuur van de Universiteit Utrecht, houdt een inleiding.

Aanmelden

De lezing 'Witte chocolade: Paradoxale effecten van gezondheidsvoorlichting' is op dinsdag 10 november 2009 om 16.00 uur (ontvangst 15.30 uur, borrel na afloop). Locatie: Unilever Research and Development, Olivier van Noortlaan 120, Vlaardingen. Aanmelden is verplicht en kan tot 4 november via www.uu.nl/alumni/rotterdam, entree ¤ 10,- (¤ 5,- voor begunstigeigers van het Universiteitsfonds).

De 'Utrecht Lezingen in de regio' worden georganiseerd op verschillende plaatsen in Nederland in het najaar. De lezingen zijn een initiatief van de Universiteit Utrecht en het Utrechts Universiteitsfonds in samenwerking met regionale netwerken van Utrechtse alumni. Voorafgaand aan de lezingen wordt het publiek bijgepraat over de ontwikkelingen in het onderwijs en de wetenschap aan de Utrechtse Universiteit. De lezingen zijn toegankelijk voor alumni en andere relaties van de Universiteit Utrecht. Meer informatie over deze en overige Utrecht lezingen: www.uu.nl/alumni/najaarsprogramma.