Gemeente Haaksbergen


Dag van de mantelzorg op 10 november
26-10-2009 Dag van de mantelzorg op 10 november Gewoon eens een dag niéts moeten. Alleen maar genieten en ervaringen delen met mensen die in dezelfde situatie zitten. Dat is de opzet van de Dag van de mantelzorg volgens Edith Harmsen van het Steunpunt Informele Zorg. "Ieder jaar verwennen we Haaksbergse mantelzorgers tijdens deze speciale dag. Doordat veel mensen ieder jaar weer terug komen weten we, dat ze het leuk vinden. We hopen natuurlijk ook dit jaar weer nieuwe gezichten te zien".

Dag van de mantelzorg wordt gehouden op 10 november en is gratis. Haaksbergse mantelzorgers worden ontvangen bij Restaurant de Haarmühle in Ahaus. Er is onder het genot van een drankje alle gelegenheid om met andere mantelzorgers aan de praat te komen. Tussen de middag is er een uitgebreide brunch. Een pianist speelt achtergronddeuntjes en enkele meezingers. Behalve een muzikale is er ook nog een vrolijke noot.

Netwerk
Het thema van de Dag van de mantelzorg is `mantelzorg: doe het samen!'. "Mantelzorgers zijn vaak geneigd om alles alleen te doen", vertelt Edith Harmsen. "Ze nemen alle verantwoordelijkheid op zich en verzorgen zo goed als alleen hun familielid. Ze zouden veel meer gebruik moeten maken van hun netwerk. Daardoor kunnen ze het beter volhouden".
De dag begint om 10.30 uur tot 14.00 uur en vindt plaats bij Restaurant de Haarmühle in Ahaus. Opgeven kan tot 1 november bij Edith Harmsen van het Steunpunt Informele Zorg (via 053-574 00 91) of haaksbergen@siztwente.nl. Wanneer mantelzorgers geen vervoer hebben kunnen ze dit aangeven bij het Steunpunt Informele Zorg. Mantelzorgers die vervangende zorg nodig hebben om met een gerust gevoel uit te gaan kunnen vragen om vervangende zorgverlening. Het Steunpunt ontvangt van de gemeente subsidie om mantelzorgers te adviseren, informeren en ondersteunen.