Gemeente Stadskanaal

Op dinsdagavond 10 november houdt de gemeente Stadskanaal een informatiebijeenkomst over de nieuwbouwplannen aan de Molenwijk. Belangstellenden zijn vanaf 19.30 uur welkom in het gemeentehuis in Stadskanaal.

De gemeente Stadskanaal werkt aan de invulling van het voormalige tennispark en de Ulo-locatie aan de Molenwijk in Stadskanaal. Momenteel ligt deze locatie, die zich uitstrekt tot aan de Hoofdkade, braak. De gemeente heeft het gebied bestemd voor woningbouw. Voor de invulling van de beide zijden van de Molenwijk wordt samengewerkt met wooncorporatie Lefier Stadskanaal en KUUB, het centrum voor particuliere bouw uit Groningen. Wooncorporatie Lefier is betrokken als mogelijke partij om op deze locatie een aantal woningen in de dure huur te bouwen. Na toewijzing zullen de huurders ook betrokken worden bij het bouwproces.

Wat kunt u verwachten?

Tijdens de informatiebijeenkomst laat KUUB zien hoe het gebied ingevuld kan worden. Onder de aanwezigen wordt de belangstelling voor de koop van een woning aan de Molenwijk gepolst. Met de mensen die wellicht een kavel in het gebied willen kopen houdt KUUB een vervolggesprek om hun wensen en mogelijkheden te bespreken.

Projectmatig Particulier Opdrachtgeverschap

Naar aanleiding van de respons wordt besloten of het mogelijk is om de Molenwijklocatie volgens de principes van Projectmatig Particulier Opdrachtgeverschap (PPO®) te ontwikkelen. Bij deze wijze van ontwikkelen bouwen alle toekomstige bewoners van een nieuwbouwlocatie hun huizen in gezamenlijkheid. Zij geven rechtstreeks opdracht aan de betrokken partijen zoals de architect en de aannemer. Er is bij een PPO dus geen projectontwikkelaar betrokken. Daardoor besparen de kopers kosten en kunnen zij de woning volledig naar hun wensen bouwen. De begeleiding van een PPO®-project wordt verzorgd door KUUB, dat sinds 2002 ervaring heef met dergelijke projecten. Meer informatie kunt u vinden op hun website http://www.particulierebouw.nl/.
* 28 oktober 2009