Commissie Gelijke Behandeling

PERSUITNODIGING: Over 15 jaar Algemene wet gelijke behandeling

27-10-2009

Op dinsdag 10 november organiseert de Commissie Gelijke Behandeling (CGB) een congres ter gelegenheid van het 15-jarig bestaan van de Algemene wet gelijke behandeling (AWGB). Tijdens het jubileumcongres houdt dr. E.M.H. Hirsch Ballin, minister van Justitie, de eerste 'Gelijke Behandeling Lezing'. Na afloop hiervan overhandigt de minister de lezing aan Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden, die een deel van het congres bijwoont.

Vijftien jaar AWGB heeft veel inzicht opgeleverd in de mechanismen die bij dit vraagstuk een rol spelen. Reden om de balans op te maken: wat betekent deze wet voor de Nederlandse samenleving? Wat is het perspectief voor de toekomst? Welke dilemma's, verlegenheden en kansen ervaren we?

Tijdens het ochtendprogramma spreken naast minister Hirsch Ballin ook dr. M.S. (Susana) Menéndez, lid College van bestuur van De Haagse Hogeschool en mr. L.J.L. (Laurien) Koster, voorzitter van de CGB. In het middagprogramma staan in workshops de thema's onderwijs, gelijke behandeling op de werkvloer en deurbeleid in de horeca centraal.

Het jubileumcongres start op dinsdag 10 november om 9.00u in de Prins Clauszaal in de Jaarbeurs te Utrecht. U bent van harte welkom om (een deel van) deze dag bij te wonen.

Accreditatie tot uiterlijk maandag 9 november 10.00 uur per e-mail onder vermelding van na(a)m(en), medium en functie: communicatie@cgb.nl