Gemeente Waterland

30 oktober 2009

10 November...Dag van de Mantelzorg en presentatie Mantelzorggids

Gemeente Waterland biedt mantelzorgers een verwenmiddag aan

In het kader van de Dag van de Mantelzorg wordt op 10 november in het Mirror Paviljoen in Monnickendam een verwenmiddag voor mantelzorgers georganiseerd. Onder de titel "Mantelzorg? Doe het samen!'' nodigt de gemeente Waterland alle mensen die zorgen voor een langdurig zieke of gehandicapte uit om de middag bij te wonen. Mantelzorgers kunnen deelnemen aan interessante workshops en genieten van een heerlijke High-Tea. Bovendien kan geheel vrijblijvend een informatiemarkt met stands van diverse zorg- en welzijnsinstellingen worden bezocht. Op deze middag is er ook sprake van een primeur...de allereerste Waterlandse
mantelzorggids wordt uitgereikt!

Mantelzorg is de hulp die partners, familie en vrienden als vanzelfsprekend bieden aan een (dierbare)
naaste, jong of oud. Een sterk netwerk kan de mantelzorger ondersteunen waardoor het mogelijk is om degene die hulp nodig heeft meer te bieden. Het delen van zorg maakt het voor de mantelzorger makkelijker de zorg vol te houden. Met deze middag wil de gemeente Waterland zijn waardering en bewondering voor mantelzorgers laten blijken. Gekoppeld aan deze "verwenmiddag" vindt ook de uitreiking van de eerste Waterlandse mantelzorggids plaats. Deze gids bevat relevante informatie voor mantelzorgers. Of het nu gaat om financiële steun, vakantiemogelijkheden of het vragen van advies....alles staat in dit handzame boekwerkje!

Programma 10 november
Mantelzorgers zijn vanaf 13.30 uur welkom in het Mirror Paviljoen. Wethouder Alice Brom opent de
middag met de uitreiking van de Waterlandse mantelzorggids. Daarna kunnen de aanwezigen deelnemen aan diverse creatieve en ontspannende activiteiten. Aansluitend wordt er een heerlijke High Tea geserveerd en kan de informatiemarkt worden bezocht. Het programma duurt tot 16.30 uur.

Voor direct aanmelden of voor het opvragen van het programma van deze dag kunt u contact opnemen met het Centrum Mantelzorg, telefoonnummer: 0299 39 45 73. Mailen naar info@centrummantelzorg.nl is ook mogelijk. Op www.centrummantelzorg.nl is het hele programma te vinden. Indien nodig kan de zorg voor de naaste worden overgenomen door een vrijwilliger. Dit kan bij het
Centrum Mantelzorg worden aangevraagd. De gemeente biedt vervoer aan naar het Mirror paviljoen. Wilt u hiervan gebruik maken, geeft u dat bij aanmelding aan!


---