Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Openbare vergadering op 10 november

Commissie Ruimtelijke Ontwikkeling, Volkshuisvesting en Beheer vergadert om 20.00 uur, raadzaal, Groene tuin 317.

De vergadering is openbaar en belangstellenden zijn van harte welkom. De vergaderstukken liggen ter inzage bij het informatiecentrum aan de Groene tuin 317. In de vergaderzaal is altijd de agenda en een samenvatting van de voorstellen beschikbaar. Voor vragen over agendapunten kunt u bellen met de griffie van de deelraad, telefoon 479 82 00.

Meepraten
Tijdens de vergadering kunt u meepraten, vragen stellen of uw mening kenbaar maken. Aan het begin van de vergadering krijgt het publiek de gelegenheid onderwerpen aan de orde te brengen die niet op de agenda staan. U dient zich hiervoor, voor aanvang van de vergadering, aan te melden bij de griffier.

Agenda


1. Opening & mededelingen

2. Vaststelling van de agenda

3. Spreekrecht burgers

4. Onderzoek naar spelen en groen

5. Wonenvisie 2004

6. Vragenhalfuur

7. Verslag en actiepuntenlijst commissie ROV&B van 8 september 2009
8. Ingekomen stukken

9. Agendavorming commissie ROV&B

10. Sluiting

Spelen en Groen
In opdracht van de deelgemeente heeft het NUSO - Landelijke organisatie voor speeltuinwerk en jeugdrecreatie onderzoek gehouden naar het aanbod en beleving van de speel-, sport- en recreatief groenvoorzieningen in IJsselmonde. De notitie wordt aan de commissie voorgelegd, waarbij het dagelijks bestuur ruimte biedt voor aanpassingen. De notitie is tot stand gekomen na een participatietraject met bewoners en jongeren die hiervoor zijn benaderd via de website en via scholen. Aan de hand van de inbreng van de commissie kan de notitie worden aangepast. Besluitvorming vindt plaats in de deelraadsvergadering van 19 februari 2010.

WonenVisie
De WonenVisie is een initiatief van de deelraad. Middels een drietal hoorzittingen in 2003 heeft een speciaal hiervoor gevormde Participatiecommissie, bestaande uit leden van de deelraad, geïnventariseerd wat er leeft in de samenleving ten aanzien van wonen in IJsselmonde in brede zin. Adviezen van Seniorenraad, woningbouwcorporaties en verenigingen van bewonerscommissies zijn destijds ingewonnen. Na bespreking in de commissie ROV&B is de nota aangescherpt en aangepast. Het Dagelijks Bestuur heeft vervolgens de standpunten en keuzes getoetst op haalbaarheid en wenselijkheid. Op 4 oktober 2004 heeft de deelraad de nota vastgesteld.Vijf jaar na vaststelling geeft het dagelijks bestuur een stand van zaken over de wijze waarop de actiepunten uit de WonenVisie zijn uitgevoerd.