Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Landelijke dag van de mantelzorg

10 november

Op dinsdag 10 november gaan in de raadzaal van de deelgemeente IJsselmonde mantelzorgers, politici, en zorgorganisaties onder leiding van de coördinator Steunpunt Mantelzorg met elkaar in gesprek, over de rol die mantelzorgers hebben in de deelgemeente.

Netwerken, vlechtwerken en verbinden is het thema, binnen een netwerk kan je kennis en kunde aan elkaar overbrengen, daarom is het goed om met elkaar zo´n netwerk op te bouwen, deze dag kan daar een aanzet toe zijn. Mantelzorgers worden in het teken van de landelijke dag van de mantelzorg in het zonnetje gezet. De mantelzorgers zullen ook een presentje ontvangen uit handen van Michel Faaij de coördinator van het Steunpunt Mantelzorg. Om het vlechtwerk een symbolisch karakter mee te geven, worden alle aanwezigen gevraagd een strook van stof mee te nemen, die stroken zullen gevlochten worden tot een nieuwe jas voor de mantelzorgers, deze nieuwe jas zal door portefeuillehouder de heer Bram van Hemmen aangeboden worden aan Eileen Zaat, directeur van IJsselwijs, waartoe ook het Steunpunt Mantelzorg hoort.

De dag van de mantelzorg wordt gehouden in de raadzaal van de deelgemeente IJsselmonde aan de Groene Tuin 317. Mantelzorgers zijn van harte welkom van 12:00 tot 14:00 uur. Voor de lunch wordt gezorgd.