Gemeente Hellevoetsluis


Dag van de Mantelzorg / Zorg voor een ander.

Gemeente Hellevoetsluis en stichting PUSH organiseren ook dit jaar weer de "Dag van de Mantelzorger". Een dag die speciaal bedoeld is om mensen in het zonnetje te zetten, die het hele jaar de zorg op zich hebben genomen van een ernstig ziek familielid of buurman/vrouw.

De "Dag van de Mantelzorger"is elk jaar op 10 november. Ook dit jaar is iedereen van harte welkom dit de zorg draagt voor een ander. Onderzoekers geven aan dat er in de gemeente Hellevoetsluis enkele honderden mensen moeten zijn die voor langdurige tijd voor een buurman/buurvrouw of familielid zorgen. Het zorgen voor een ander kan bestaan uit b.v. elke dag boodschappen doen, wassen van kleren, schoonhouden van een huishouden. Bij het verzorgen van een familielid gaat het om alle noozakelijkheden die verricht moeten worden om het leven van een zieke te veraangenamen.
Ondanks dat er honderden mensen in Hellevoetsluis moeten zijn die de zorg voor een ander op zich hebben genomen is het moeilijk om in contact te komen met deze mensen.

Voor alle mantelzorgers wordt er op dinsdag 10 november 2009 van 14.00
- 16.30 uur een speciale bijeenkomst georganiseerd. Tijdens deze bijeenkomst kunt u praten met andere mantelzorgers en zal er voor u een gratis high tea gereserveerd zijn. De gemeente heeft een aantal voorzieningen die u behulpzaam kunnen zijn bij het verlichten van uw vrijwillige inzet/zorg.

De bijeenkomst vindt plaats op het gemeentehuis aan de Oostzanddijk 26.

11/04/2009