Gemeente Bernheze


Mantelzorgdag 2009

Op 10 november 2009 vindt voor de 12e keer de Dag van de Mantelzorg plaats. Op en rond deze dag organiseren Steunpunten Mantelzorg en gemeenten door het hele land activiteiten voor mantelzorgers.

Bloemetje
De gemeente Bernheze wil dit jaar zoveel mogelijk mantelzorgers bereiken. We willen bij de Bernhezer mantelzorgers een bloemetje bezorgen als blijk van waardering voor hun langdurige, onbetaalde zorg voor anderen.

Aandacht voor mantelzorg
De gemeente Bernheze vindt dat mantelzorgers onmisbaar zijn. Mantelzorg is van wezenlijk belang voor mensen met een chronische ziekte of een lichamelijke, verstandelijke of geestelijke beperking. Wij vinden het belangrijk dat mantelzorgers voldoende erkenning en ondersteuning krijgen.

Wat is mantelzorg
Mantelzorgers zijn mensen die dagelijks werk hebben aan de verzorging van hun zieke of gehandicapte partner, kind of ander familielid, vriend of bekende. Mantelzorg is onbetaald en noodzakelijk vanwege persoonlijke betrokkenheid. Vaak zijn ze zich er niet van bewust dat ze mantelzorger zijn. Ze vinden wat ze doen heel normaal. Het hoort gewoon zo. Mantelzorg is geen keuze, mantelzorg is meestal iets wat iemand overkomt. Hij of zij groeit er langzaam in. Voor anderen is het vaak onzichtbaar.

Kent u een mantelzorger uit Bernheze of een mantelzorger die zorgt voor een inwoner van Bernheze?
Vul dan het formulier onderaan deze pagina in. U kunt ook de antwoordbon in De Bernhezer van week 45 invullen en in een envelop zonder postzegel opsturen naar Communicatie van de gemeente Bernheze, antwoordnummer 6003, 5384 ZX Heesch. Wij zorgen er dan voor dat er bij de door u opgegeven mantelzorger een bloemetje wordt bezorgd!

Aanmeldformulier Mantelzorgdag 2009

Adresgegevens

Bezoekadres: De Misse 6,
5384 BZ Heesch
Postadres: Postbus 19,

5384 ZG Heesch
gemeente@bernheze.org
Tel. (0412) 45 88 88
Fax (0412) 45 46 35