Gemeente Rhenen


Bloemetje voor mantelzorgers


4 november 2009 - Het Lokaal Steunpunt Mantelzorg in Rhenen, behorende bij Alleman Welzijn, wil op 10 november, de Dag van de Mantelzorg, de mantelzorgers in Rhenen, Elst en Achterberg verwennen met een bloemetje. Dit om hen een hart onder de riem te steken voor het belangrijke werk dat zij belangeloos doen om anderen te helpen.

Veel mantelzorgers zijn bekend bij het Steunpunt, maar we kennen natuurlijk niet alle mantelzorgers. Daarbij hebben wij uw hulp nodig. U kent vast een mantelzorger in uw directe omgeving die u een bloemetje gunt. Een mantelzorger zorgt voor zijn/haar partner, kind, ouder, familielid, buur of goede vriendin. Hij/zij zorgt voor de ander omdat deze chronisch ziek is of gehandicapt en omdat men elkaar goed kent.

Deze zorg is onbetaald en geen vrijwilligerswerk. Deze zorg kan uit veel verschillende dingen bestaan. Het is dus niet alleen de verzorging van de ander. Het kan net zo goed gaan om huishoudelijke taken, de administratie overnemen, heen en weer taxiën naar doktoren en specialisten, emotionele ondersteuning, altijd bereikbaar zijn, zodat de ander een beroep op de mantelzorger kan doen als dat nodig is. Deze zorg wordt langer dan drie maanden en meer dan acht uur per week verleend.

Voldoet iemand aan de deze beschrijving en vindt u dat hij/zij een bloemetje verdient dan kunt u dat tot uiterlijk 6 november doorgeven aan het Lokaal Steunpunt Mantelzorg in Rhenen, dan zorgen wij voor het bloemetje. Het telefoonnummer is 0317 - 614457, e-mail adres is antoinettelenderink@allemanwelzijn.nl .