Gemeente Enschede

Enschedese wijken Stadsveld-Zuid en Stevenfenne gaan voor het klimaat

Maak van je straat een Klimaatstraat.

Op dinsdag 10 november van 16.00 tot 19.00 uur is er in speeltuin Stevenfenne aan de Boekweitstraat een Klimaatmarkt. De markt is georganiseerd in het kader van Buurt in Actie, in samenwerking met de gemeente Enschede en de woningcorporaties Domijn, De Woonplaats en Ons Huis. Op deze Klimaatmarkt kunnen alle buurtbewoners informatie krijgen over duurzaamheid en energiebesparing in en rondom huis. Ook kunnen straten zich gezamenlijk aanmelden voor de Actie Klimaatstraat. De Klimaatmarkt wordt om 16.30 uur feestelijk geopend door wethouder Jelmer van der Zee.

Gratis startpakket
De eerste 100 bezoekers van de Klimaatmarkt krijgen één gratis startpakket per huishouden, met daarin nuttige informatie en twee leuke kado's waarmee ze energie kunnen besparen. Bovendien kan iedereen tussen 16.00 en 17.00 uur zijn eigen idee indienen voor energiebesparing, duurzaamheid of een beter klimaat. Kinderen mogen een kleurplaat inleveren en een leuke prijs winnen. Er zijn kraampjes van ecologische bedrijven, je kunt er heerlijke biologische streekproducten proeven, hippe gebruikte kleding kopen of meedoen met een workshop kaarsen maken. Kinderen kunnen afvalmateriaal hergebruiken en er een mooi kunstwerk van maken.

Verander je straat in een klimaatstraat
Tijdens de Actie Klimaatstraat kan iedere straat in Stadsveld-Zuid en Stevenfenne veranderen in een echte klimaatstraat. Want vanaf 16 november kunnen alle straten in deze wijken zich aanmelden via de speciale website en meedoen met deze actie. De opdracht is eenvoudig: ga met zoveel mogelijk buren in jouw straat aan de slag om energie te besparen. Deze acties zijn niet alleen goed voor de portemonnee, maar ook goed voor het klimaat.
De straat die de meeste punten verzamelt, wint een bijzondere klimaatprijs. Deze actie wordt ondersteund door de gemeentelijke campagne `Doe groen Dat Scheelt'.
Meer informatie over de Actie Klimaatstraat is te verkrijgen op de Klimaatmarkt. Op de website www.doegroendatscheelt.nl kunnen straten zich vanaf 16 november aanmelden en handige energie-bespaartips vinden waarmee zij zoveel mogelijk punten (Putters) kunnen sparen en energie kunnen besparen.

Geplaatst: 05 november 2009.

5 november 2009