Gemeente Enschede

Informatieavond over verkeersstudie Enschede-Oost

10 november in Servicecentrum Oost

Dinsdag 10 november vindt in ServiceCentrum Oost vanaf 19.30 uur een informatieavond plaats. Tijdens de bijeenkomst worden de uitkomsten van een verkeersstudie toegelicht. De studie is uitgevoerd in opdracht van de gemeente Enschede om de haalbaarheid en wenselijkheid van een aantal aanpassingen in de hoofdinfrastructuur in Enschede-Oost vast te kunnen stellen.

Het college van B&W is van plan om aan de commissie en gemeenteraad een voorstel te doen dat betrekking heeft op de planning en uitvoering van de verbindingen die zijn onderzocht. Het college vindt het belangrijk om al in dit vroege stadium reacties van belanghebbenden te betrekken bij de overwegingen.

Het onderzoek richtte zich op drie onderwerpen.


1) De noordelijke verbinding tussen de Euregioweg en de Noord Esmarkerrondweg;

2) Het eventueel doortrekken van de Zuid Esmarkerrondweg naar de A35 (aansluiting Oostweg);

3) Extra zuidelijke ontsluitingen voor Esmarke-Zuid/Glanerbrug-Zuid.

Het doel van de avond is de uitkomsten van de studie toe te lichten en reacties te vernemen. Wie de bijeenkomst wil bijwonen is vanaf 19.00 uur welkom in het bedrijfsrestaurant van ServiceCentrum Oost. Om 19.30 uur begint de presentatie van de uitkomsten van het onderzoek. Aansluitend is gelegenheid tot reageren en/of het stellen van vragen. De informatieavond wordt geleid door stadsdeelmanager Albert Fransen en zal om 21.00 uur worden afgerond.

Geplaatst: 05 november 2009.

5 november 2009