Gemeente Soest

.

10 november dag van de Mantelzorg

05 november 2009

Op dinsdag 10 november is het de landelijke Dag van de Mantelzorg. De gemeente Soest wil ook in Soest op deze dag stilstaan bij het vaak onzichtbare en toch zo belangrijke werk van de mantelzorger.

Namens het gemeentebestuur gaat wethouder Paul Lemmen 's ochtends samen met Hans van den Berg, voorzitter van Stichting Welzijn Ouderen Soest (SWOS) en met de medewerkers van het Zorgloket op pad om zoveel mogelijk mantelzorgers persoonlijk een heerlijk ontbijt te bezorgen.

Mantelzorgers maken het mogelijk dat veel mensen thuis kunnen blijven wonen en deel nemen aan het maatschappelijke leven.

Volgens de landelijke belangenvereniging van mantelzorgers Mezzo is 10 procent van alle Nederlanders op enig moment mantelzorger. Alleen al voor de gemeente Soest zouden dat volgens onze berekening al 4500 inwoners zijn.

Omdat mantelzorg niet alleen bedoeld is voor ouderen, zijn enkele taken op het terrein van mantelzorgondersteuning die eerder werden uitgevoerd door SWOS ondergebracht bij de gemeente Soest. De gemeente gaat dan ook naast de SWOS mantelzorgers ondersteunen en adviseren, zodat zij hun werk zo goed mogelijk kunnen verrichten.

Het thema van de Dag van de mantelzorg is dit jaar `netwerken', met de slogan "Mantelzorg? Doe het samen!". Het is een hele kunst om een goed netwerk - in de zin van een `steuncirkel rond mantelzorger én verzorgde' - te creëren en te onderhouden.

Niet alleen in Soest, maar ook in de rest van het land worden verschillende activiteiten georganiseerd. Kijk voor meer informatie op de website van Mezzo, www.mezzo.nl .