Gemeente Leeuwarden

10 november 2009: Dag van de Mantelzorg

Bron: Gemeente Leeuwarden (03-11-2009)

Wist u dat één op de acht Nederlanders mantelzorger is? Grote kans dat u daar ook bij hoort of dat u iemand kent die mantelzorger is. Ook in Leeuwarden zijn veel mensen betrokken bij de zorg voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende partner, ouder, kind of ander familielid, vriend of kennis. De extra zorg die zij bieden is vaak intensief en heeft grote invloed op hun persoonlijk leven. Voor hen wordt jaarlijks de Dag van de Mantelzorg georganiseerd.

Op 10 november staan mantelzorgers centraal. Door het hele land worden activiteiten georganiseerd. In het Natuurmuseum Fryslân krijgen zij een welverdiend, ontspannend en nuttig programma aangeboden. Alle mantelzorgers in de gemeente Leeuwarden zijn welkom om tussen 16.00 tot 20.00 uur binnen te lopen. Er staan allerlei organisaties waar jij als mantelzorger wat aan kunt hebben, de docudrama over mantelzorgers in Friesland gaat in première en Piter Wilkens treedt op.

Bent u zelf mantelzorger?
Als u niet kunt komen maar wel vragen over mantelzorg heeft of gewoon eens met iemand over uw situatie wilt praten, dan kunt u contact opnemen met Welzijn Leeuwarden.
Bent u zelf geen mantelzorger, maar kent u iemand die dat wel is? Wijs hem of haar dan op de dag van de mantelzorg. Voor meer informatie kunt u Welzijn Leeuwarden bellen op nummer: 058-2348400.

De meest actuele informatie over deze dag is te vinden op de website van Welzijn Leeuwarden: www.wl.nu