UMC St Radboud


Informatiemarkt chronisch zieken UMC St Radboud (04-11)
Het UMC St Radboud organiseert op dinsdag 10 november een uitgebreide informatiemarkt in het kader van de Week voor Chronisch Zieken. De jaarlijks terugkerende week wordt georganiseerd in nauwe samenwerking met regionale patiëntenverenigingen en heeft tot doel bekendheid te geven aan nieuwe ontwikkelingen op het gebied van de zorg en het maatschappelijke leven van chronisch zieken. Het centrale thema is ditmaal Tijd voor Leven.
Het UMC St Radboud biedt patiënten, familieleden en overige belangstellenden een uitgebreid aanbod aan informatie. Zo zijn er twintig regionale patiëntenverenigingen aanwezig om belangstellenden te informeren over ziektebeelden, behandelingen en lotgenotencontact.

Verpleegkundigen van het Vaatcentrum, een samenwerking tussen de afdelingen Neurologie, Cardiologie, Interne geneeskunde en Heelkunde, vullen samen met de bezoeker een leefstijlvragenlijst in en geven aan de hand daarvan advies op maat. Bezoekers kunnen ook hun bloeddruk, suikergehalte en cholesterol (de risicofactoren voor hart- en vaatziekten) laten meten.

Een bijzonder onderdeel van de dag is een lezing over Mindfulness, door prof. dr. A. Speckens. Zij vertelt hoe Mindfulness, training in aandacht voor het hier en nu, kan helpen bij het omgaan met een (chronische) ziekte.

foto: informatiemarkt 2007
Datum: Dinsdag 10 november: 11.00 tot 16.00 uur Locatie: Zuidcorridor bij hoofdingang UMC St Radboud Lezing Mindfulness: Geert Grooteplein 21, Lammerszaal, route 86, van 14.00 tot 15.30 uur