Gemeente Lelystad

Andere opstelling dinsdagmarkt Lelycentre

Vrijdag 6 november 2009

Mensen op de dinsdagmarkt bij het Lelycentre in Lelystad

Met ingang van dinsdag 10 november 2009 wordt de opstelling van de dinsdagmarkt bij het Lelycentre gewijzigd. De nieuwe indeling is compacter waardoor lege kramen bijna niet meer voor komen.

Geen hinder verkeer

De rijstrook direct voor het Lelycentre, van het tankstation naar het binnenterrein, blijft vrij. Bij kantoorgebouw de Eurotower wordt een doorgang gemaakt zodat de winkeliers ongehinderd hun bedrijven kunnen bereiken. Marktbezoekers worden dan niet meer gehinderd door bezorgend verkeer dat in de oude opstelling toch over de markt moest rijden.

Parkeerplaatsen

De aanliggende parkeerplaatsen komen beschikbaar voor kort parkerende bezoekers van de markt en het Lelycentre. Hiermee wordt tegemoet gekomen aan de veelgehoorde vraag naar extra parkeerruimte tijdens de markt.

Gezelliger

De markt zal er gezelliger en voller van worden. De vaste kooplieden staan aaneengesloten op de markt waardoor er minder gauw gaten zullen openblijven. Als een koopman toch door ziekte of vakantie een keer niet op zijn plek kan zijn, wordt zijn plaats ingenomen door een koopman die zich aan het begin van de markt meldt voor zo'n vrij blijvende plek op markt. In markttermen heten deze kooplieden 'meelopers'. Omdat ze bij aanvang van de markt met de marktmeester meelopen om te kijken welke plekken er die dag beschikbaar zijn. De marktmeester verdeelt ze vervolgens waarbij er rekening gehouden wordt met de diversiteit van het aanbod.
---