Provincie Limburg

Nieuws en persberichten

Ger Driessen blikt terug in de laatste aflevering van Platteland in Uitvoering
TV-serie Platteland in Uitvoering op L1

Dinsdagavond 10 november wordt op L1 de laatste aflevering getoond van Platteland in Uitvoering. Het landelijk gebied van Limburg heeft dit seizoen, in tien afleveringen centraal gestaan. Presentator Rob Meurders voer met een oud zeilschip van Zuid -naar Noord-Limburg over de Maas en ontving hier zijn gasten. In de laatste aflevering blikt hij, samen met gedeputeerde Ger Driessen terug op een aantal projecten.

Binnen Platteland in Uitvoering zijn er veel projecten waar samenwerking centraal staat. Samenwerking is het succes van Platteland in Uitvoering. Een goed voorbeeld hiervan zien we terug in de Peel. In de Peel was het jarenlang taboe om te praten over drainage vanwege de gevolgen voor de natuur. Een ander project op het gebied van samenwerking was de vrijwillige kavelruil in Sevenum.

Toeristische ondernemers zijn erg blij met de ontwikkelingen op het Limburgse Platteland. Denk aan toegankelijkheid, plannen voor fietsknooppunten en de aanleg van mooie recreatie-gebieden. De natuur wordt weer beleefd!
In Gennep wordt er hard gewerkt aan de ontwikkeling van het gebied rondom het voormalige Genneperhuis. De gemeente Gennep wil dit gebied en haar cultuurhistorische schatten weer zichtbaar maken voor het publiek. Een gelijkwaardig project is de restauratie van de Biesenhof en de aanleg van een transferium dat een geslaagd initiatief bleek.

De laatste aflevering van Platteland in Uitvoering wordt uitgezonden op dinsdag 10 november op L1 om 21.12, 22.12 en 23 uur.

6-11-2009 14:56