Politie Utrecht

Persberichten stad Utrecht, 09.15 uur

Utrecht, 10-11-2009

Man beroofd

DE MEERN Op de Molenpolder vond maandagavond een beroving plaats. Hiervan werd een man het slachtoffer.

Een 54-jarige man uit Utrecht stapte omstreeks 18.55 uur uit een taxi waarmee hij bij zijn woning aan de Molenpolder werd afgezet. Toen de man naar zijn woning liep, kwam er plotseling een scooter met twee personen erop aanrijden. De passagier sprong van de scooter en pakte de tas van de man uit zijn handen. Na de beroving reed het tweetal weg in de richting van de Heldammersingel. De taxichauffeur twijfelde geen moment en zetten de achtervolging in.

Ter hoogte van het bruggetje richting Sint Pietersberg reed de taxi tegen de scooter aan. Hierdoor kwamen de bestuurder en de passagier ten val en zette hun vlucht te voet verder. De verdachten konden niet aangehouden worden.

De politie is op zoek naar getuige(n) van deze beroving. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het bureau Utrecht west, tel.: 0900 88 44.

Steler en heler aangehouden

UTRECHT De politie heeft in de nacht van maandag 9 op dinsdag 10 november een fietsendief en een koper aangehouden.

Via het cameratoezicht werd omstreeks 00.25 uur gezien dat een man op de Neude een fiets aan het verkopen was. De politie zag dat de man een bekende veelpleger was. Hij probeerde aan meerdere mensen de fiets te verkopen. Uiteindelijk lukte dit bij een man. Agenten gingen ter plaats en troffen de koper van de gestolen fiets op de Voorstraat aan.

De 18-jarige man uit Utrecht werd aangehouden. De fietsendief, 36 jaar uit Utrecht, werd even later op de Slachtstraat aangehouden. Beiden werden voor verhoor meegenomen naar het bureau. De fiets werd in beslag genomen.

Auto-inbreker op heterdaad aangehouden

UTRECHT Maandagavond heeft de politie een jongen op de Soendastraat aangehouden omdat hij had ingebroken in een auto.

Bij de politie kwam omstreeks 23.45 uur via 1-1-2 een melding binnen van een getuige die zag dat twee jongens aan het inbreken waren in een auto op de Soendastraat. De politie ging direct ter plaatse en zag twee jongens, die aan de opgegeven signalementen voldeden, op de hoek van de Kanaalstraat met de Soendastraat lopen. Eén van de jongens ging bij het zien van de politie rennen. Na een korte achtervolging kon de verdachte, 17 jaar uit Utrecht, op de Soendastraat worden aangehouden.

De tweede verdachte zag kans te ontkomen. In de Soendastraat werd een auto aangetroffen waarvan een portierslot en een zijruit waren vernield. De jongen werd voor verhoor meegenomen naar het bureau.