Gemeente Aalten


Binnenkort griepvaccinatie jonge kinderen

Er komt een vaccinatiecampagne tegen Nieuwe Influenza A (H1N1) voor jonge kinderen. Dat heeft minister Klink op 9 november besloten op advies van de Gezondheidsraad en het RIVM. Alle kinderen in de leeftijd van 6 maanden tot en met 4 jaar en huisgenoten van kinderen van 0 tot 6 maanden krijgen binnenkort een oproep voor het (in hun gemeente) halen van een inenting tegen de Mexicaanse griep. De vaccinatie geschiedt op vrijwillige basis.

GGD Gelre-IJssel organiseert in de komende weken, in samenwerking met de thuiszorgorganisaties in de regio Gelre-IJssel, in alle gemeenten een `prikdag'. Na drie weken volgt een tweede vaccinatieronde. De data en locaties worden vermeld in de oproep die binnenkort verzonden wordt aan de doelgroep.

Actuele informatie en veelgestelde vragen over Nieuwe Influenza A (H1N1) (Mexicaanse griep) kunt u vinden op www.grieppandemie.nl of op de website van GGD Gelre-IJssel: www.ggdgelre-ijssel.nl. Ook kunt u bellen met het landelijke informatienummer 0800 - 1100 (gratis) of met GGD Gelre-IJssel, tel.: 088 - 443 30 00.