Politie Groningen

Dinsdag 10 november 2009

Provincie Groningen, 10-11-2009

Tolbert: vier mannen aangehouden voor mishandeling

De politie heeft vier mannen aangehouden voor een mishandeling van eind oktober. Het gaat om drie mannen uit Marum (18, 27 en 51 jaar) en een 32-jarige man uit de gemeente Noordenveld.

Op 23 oktober werd een 30-jarige man uit Tolbert op de Oude Hof in zijn woonplaats belaagd door vier mannen. De man werd met harde voorwerpen geslagen en liep daarbij verwondingen op aan zijn oor en een pijnlijke rug en schouder. Hij wist uiteindelijk aan zijn belagers te ontkomen en kon de politie alarmeren. De politie deed een buurtonderzoek en sprak met diverse getuigen. De verklaringen van het slachtoffer en de getuigen hebben geleid in de richting van de aangehouden verdachten. De vier mannen zijn verspreid over afgelopen week aangehouden. Het viertal heeft een gedeeltelijke bekentenis afgelegd. Aanleiding voor de mishandeling was onenigheid tussen het slachtoffer en de 27-jarige van enkele jaren geleden. Alle verdachten zitten nog vast. Drie voor de mishandeling, de vierde omdat hij nog boetes had openstaan. Het onderzoek is afgerond.

Delfzijl: gewonde bij steekincident

Bij een steekincident aan de Zwet in Delfzijl is maandagmiddag een 27-jarige man gewond geraakt. Hij was met een mes gestoken door een 33-jarige man. Aanleiding voor de onenigheid is nog onbekend. Beide mannen zijn bewoners van het AZC. Het slachtoffer is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De verdachte is aangehouden en ingesloten. De politie onderzoekt de toedracht van het incident.

Groningen: fietsster beroofd van tas

Een 17-jarige fietsster uit Groningen is maandagmiddag beroofd van haar tas. De jongedame fietste over het fietspad van de Vindicatstraat in haar woonplaats. Op enig moment werd zij ingehaald door twee jongemannen op een bromfiets. Het tweetal wist de tas van de vrouw van het stuur weg te nemen en ging er vandoor. De Groningse heeft aangifte gedaan.

Uithuizen: fietsster gewond bij aanrijding

Een 53-jarige fietsster uit Uithuizen is maandagmiddag gewond geraakt. De vrouw reed over de Departementsstraat in haar woonplaats. Zij kreeg geen voorrang van een 87-jarige automobilist uit Winsum. De man kwam uit tegengestelde richting en wilde afslaan. Hierbij zag hij de fietsster over het hoofd. De vrouw is met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Garnwerd: automobilist in sloot

Een 75-jarige automobilist uit Groningen is maandagavond met zijn auto in een sloot beland. De man reed over de Hunzeweg in Garnwerd en was in een bocht rechtdoor gereden. Hij kwam in een sloot tot stilstand. De man kon niet verklaren wat er was gebeurd en viel af en toe weg. Hij is overgedragen aan de doktersdienst. De politie heeft het rijbewijs ingenomen in verband met twijfels over de rijvaardigheid van de man.

Farsum: automobilist met rijontzegging

De politie heeft maandagmiddag een 28-jarige automobilist zonder vaste woon- of verblijfplaats bekeurd. De man werd op de Oosterveldweg in Farmsum gecontroleerd, omdat de bijrijder geen gordel droeg. Bij controle bleek de bestuurder een rijontzegging te hebben. Bovendien was de auto niet gekeurd en niet verzekerd. Ook had de man nog diverse boetes openstaan. De openstaande boetes heeft hij betaald. De auto is op het politiebureau gestald.

Winschoten: koper van drugs opgepakt

De politie heeft maandagavond aan de Venne een 20-jarige man aangehouden voor drugsbezit. De politie kreeg een tip dat er gedeald zou worden voor de deur van een kroeg aan de Venne. De koper van de drugs zou nog in de kroeg zitten. De eigenaar van de kroeg kwam met de verdachte naar buiten en droeg de man over aan de politie. Na fouillering bleek dat de man 10 gram harddrugs in zijn bezit had. Hij verklaarde betrokken te zijn geweest bij de deal. De politie heeft de drugs in beslaggenomen en de man ingesloten. De politie doet onderzoek naar de verkoper van de drugs.

Groningen: insluiper neemt computerapparatuur mee

Een 23-jarige vrouw kreeg maandagavond in haar woning aan de Van der Waalstraat onverwacht bezoek van een onbekende man. Toen zij wakker werd verliet de man de woning. Hij heeft in de woning enkele goederen verplaatst en nam uiteindelijk computerapparatuur mee. De politie doet onderzoek.

Provincie Groningen: politie controleert voor veilig verkeer

Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. Morgen, op woensdag 11 november, controleert de politie op de volgende plaatsen:

* N33/A7 Appingedam, snelheidscontrole

* N360 Ten Boer/Delfzijl, snelheidscontrole

Maar ook op andere plaatsen en tijdstippen zijn controles mogelijk. De politie controleerde maandag 9 november op diverse plaatsen op snelheid.

* Stadskanaal, H.J. Kniggestraat: aantal geregistreerde voertuigen: 560, aantal overtredingen: 55, hoogst gemeten snelheid: 83 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

* Leens, N361: aantal geregistreerde voertuigen: 731, aantal overtredingen: 41, hoogst gemeten snelheid: 100 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

* Hoogkerk, Hoendiep: aantal geregistreerde voertuigen: 1619, aantal overtredingen: 179, hoogst gemeten snelheid: 101 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Daarnaast is op de Noorderhaven in Groningen een gordelcontrole gehouden. 21 bestuurders zijn bekeurd voor het niet dragen van de gordel. Daarnaast kregen vier bestuurders een bekeuring voor niet handsfree bellen en één bestuurder is bekeurd voor rijden in de verboden richting.