Saxion Hogescholen
BR>

di 10 november 2009

Kennisinstellingen werken samen in bouwsector

Op 9 november jl. hebben kennisinstellingen ROC van Twente, Saxion en Universiteit Twente een convenant getekend om 'vernieuwend ondernemen in de bouw' te stimuleren. De drie kennisinstellingen hechten groot belang aan de intensieve samenwerking die de bouwsector in Twente verder moet professionaliseren en vernieuwen.

De bouwsector is in Twente verantwoordelijk voor een aanzienlijk deel van de werkgelegenheid. Om dit zo te houden en misschien zelfs wel uit te breiden, zal de bouwsector vernieuwend moeten ondernemen. Het streven naar een koploperspositie op het gebied van `vernieuwend ondernemen in de bouw' in Nederland en daarbuiten is dan een logische keuze. De Provincie Overijssel en de Regio Twente hebben via het Innovatieplatform Twente samen subsidiegeld beschikbaar gesteld om aan deze doelstelling te werken. De uitvoering hiervan is neergelegd in de Stichting Pioneering, waarin veel betrokkenen uit de Bouw zich hebben georganiseerd. De verbinding van de kennisinstellingen met Pioneering is tegelijk met het tekenen van het convenant bekrachtigd via een samenwerkingsovereenkomst.

Door de samenwerking werken de kennisinstellingen samen in een kenniscentrum `Vernieuwend ondernemen in de bouw', dat drie kerndoelen heeft; studieprogramma's van bouwgerelateerde opleidingen beter op elkaar afstemmen, een betere doorstroom van studenten tussen de opleidingen mogelijk maken en zorgen voor optimale kennisdeling richting de bouw. Dit kenniscentrum zal door de loketfunctie een blijvende rol gaan spelen bij allerlei vragen die zich vanuit de bouw voor doen.


-------------------------------------EINDE
PERSBERICHT------------------------------------------

Meer informatie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Lizette Keijzer, procesbegeleider van de Stichting Pioneering, via het programmabureau 053 - 487 17 75.