Bond van Nederlandse Architecten

Maandag, 09 november 2009

Tweede BNA Jonge Architectendag@NAi succes

Afgelopen zaterdag, 7 november, vond in Rotterdam voor de tweede keer de BNA Jonge Architectendag@NAi plaats, een evenement georganiseerd door de BNA in samenwerking met het NAi. 150 jonge architecten volgden verschillende workshops over het thema Het virtuele: wat is de invloed van nieuwe media op de maatschappij en welke invloed hebben de ontwikkelingen in de nieuwe media op het werk van een architect?

Ole Bouman, directeur van het NAi, gebruikte zijn openingswoorden voor een terugblik op zijn ervaringen met nieuwe media sinds de begintijden van de virtuele wereld. The Mobile City en Ton Venhoeven gaven hun visies op de hybride stad. Deze ontmoeting tussen theorie en praktijk zette de toon voor de workshoprondes, die ingevuld werden door architecten, maar ook door specialisten uit andere disciplines als serious gaming, grafische vormgeving en mediakunst.

Voorafgaand aan het slotdebat gaf BNA voorzitter Jeroen van Schooten zijn visie op de toekomst van de jonge architect. Het debat maakte duidelijk dat de jonge generatie zich bewust is van de kansen die de nieuwe media hen bieden en dat zij zich niet kunnen onttrekken aan de ontwikkelingen op dat gebied.

De BNA Jonge Architectendag@NAi is een jaarlijks terugkerend evenement.