Gemeente Maassluis

Goede hoop op komst fiets/voetbrug

Het ziet ernaar uit dat de fiets/voetbrug over de keersluis in de Buitenhaven van Maassluis er gaat komen. Zowel de Stadsregio Rotterdam als het Fonds Schiedam Vlaardingen en omstreken is bereid het grootste deel van de kosten op zich te nemen. Het resterende deel komt dan voor rekening van de gemeente Maassluis.

Nu wordt de regionale fietsroute van Hoek van Holland naar Vlaardingen nog onderbroken door de Buitenhaven. Fietsers moeten daardoor noodgedwongen omrijden en twee keer het spoor oversteken. Door aanleg van de brug krijgt de fietsroute een grote oppepper. Ook voor voetgangers zou de komst van de brug veel ergernissen wegnemen. De brug kan volledig automatisch op afstand worden bediend.

De commissie Beschermd Stadsgezicht ziet er op toe dat het ontwerp van de brug past bij het museale karakter van de Buitenhaven. Het definitieve ontwerp wordt komend jaar gemaakt. Wethouders John Scheerstra en Kees Pleijsier verwachten dat de brug -als de gemeenteraad akkoord gaat- in 2011 in gebruik kan worden genomen.

Het is nog niet bekend wat de brug gaat kosten. Dat hangt af van de uitkomst van de aanbesteding.