Gemeente Midden Delftland


Enquête GemeentelijkOnderzoek.nl geen gemeentelijk onderzoek

Van een inwoner ontvingen wij een klacht over een enquête van GemeentelijkOnderzoek.nl. Het gaat om een onderzoek waarvoor u via e-mail wordt uitgenodigd. In de e-mail staat onderstaande tekst: Hoe tevreden bent u met uw gemeente MIDDEN-DELFLAND? Via GemeentelijkOnderzoek.nl kunt u aangeven hoe uw gemeente het doet op het gebied van gemeentebeleid, faciliteiten en natuurlijk de website. Doe nu mee en laat uw mening gelden. De resultaten worden aan het eind van iedere maand gepubliceerd op deze website.
Doe mee aan het Gemeentelijk Onderzoek en maak kans op een VVV Irischeque ter waarde van ⬠50,- Daarnaast ontvangt u gegarandeerd de Nationale Tijdschriftenbon ter waarde van ⬠3,50.

Hoewel het onderwerp en de inhoud van de e-mail anders suggereren, gaat het hier niet om een onderzoek naar de dienstverlening van gemeenten, maar om een commerciële site die consumenteninformatie verzamelt. De gemeente heeft met dit onderzoek dan ook niets te maken.

Mensen die besluiten aan dit onderzoek mee te doen, komen echter op een commerciële site terecht. De eerste vraag gaat nog over de website van hun gemeente, maar vervolgens krijgen zij vooral vragen over hypotheken en andere geldzaken en wordt onder andere naar hun inkomen en opleiding gevraagd. Op basis van de verstrekte informatie wordt de deelnemer daarna benaderd door commerciële partijen. De site is van het bedrijf Daisycon uit Almere.

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) heeft al van meerdere gemeenten klachten ontvangen over GemeentelijkOnderzoek.nl. Tegen dit soort zaken kunnen wij als gemeente helaas weinig doen. Wel kunnen we onze inwoners op de hoogte stellen van deze misleiding.

Onderzoeken die wel in opdracht van de gemeente Midden-Delfland plaatsvinden, worden altijd van tevoren aangekondigd in de Schakel, op de gemeentelijke website en/of per persoonlijke brief van de gemeente.