Partij van de Arbeid

Schnetz aanbevolen voor partijbestuur

De commissie kandidaatstelling partijbestuur heeft haar eindadvies vastgesteld voor het PvdA-bestuur 2009-2011. Zeven nieuwe leden worden aanbevolen aan het congres voor het landelijke partijbestuur. Onder hen zijn Broos Schnetz, voormalig voorman van Leefbaar Urtrecht en Dig Istha, voormalig campagnemanager van de PvdA.

De Hengelose wethouder Bert Otten wordt door de commissie aanbevolen om Jan Hamming op te volgen als vice-voorzitter. Lilianne Ploumen (voorzitter) en Bouke Arends (penningmeester) zijn zonder tegenkandidaat voorgedragen voor een nieuwe termijn. Ook de internationaal secretaris Marije Laffeber heeft geen tegenkandidaat en wordt door de commissie aanbevolen.

Voor de zeven overige posities van het Partijbestuur draagt de commissie zes nieuwelingen voor. De Eindhovense fractievoorzitter Gaby van den Biggelaar, consultant Mohammed Essafi uit Rotterdam, wethouder te Almere Johanna Haanstra, communicatie-adviseur Dig Istha uit Amsterdam, ondernemer en voormalig Leefbaar Utrecht-voorzitter Broos Schnetz en stadsdeelbestuurder Fouad Sidali uit Amsterdam. Marja Bijl, afdelingsvoorzitter te Rotterdam, wordt opnieuw door de commissie aanbevolen als algemeen bestuurslid.

Het PvdA-congres van 12 december aanstaande heeft het laatste woord over de samenstelling van het Partijbestuur.