Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Amersfoort, 10 november 2009

Olifantje geboren in DierenPark Amersfoort

In DierenPark Amersfoort is om 05.30 uur vanochtend een olifantje geboren. Het jong en moeder Indra maken het goed. De komende tijd geeft nog zorgen en hoe het jong in de groep zal worden opgenomen blijft spannend, maar het DierenPark is erg blij en trots. Het is nog niet bekend of het een jongen of meisje is.

De bevalling
Olifanten hebben een draagtijd van 22 maanden. Sinds begin oktober hebben de dierverzorgers om de beurt bij de olifanten geslapen. De afgelopen dagen merkten de verzorgers al dat Indra zich anders gedroeg. De bevalling is zeer snel verlopen. Ze had net de eerste weeën gekregen toen het jong al geboren werd. Indra is tijdens haar bevalling in het nieuwe binnenverblijf van het Rijk der Reuzen bijgestaan door haar lievelingstante Chit Mimi.

Indra
De moeder van het jong, Indra, is tien jaar geleden geboren in DierenPark Amersfoort. In 2007 beviel zij eerder van een jong, dat helaas overleden is. De vader van haar tweede jong is bul Alexander die sinds ruim twee jaar in het park verblijft. Voor Alexander is dit zijn 14e jong.

Voor de eerste beelden kunnen mensen kijken op www.dierenparkamersfoort.nl

----------
DierenPark Amersfoort = een bos vol avontuur
DierenPark Amersfoort ligt centraal in Nederland en biedt een dag vol avontuur. Gasten horen, zien en voelen van alles tijdens hun bezoek. Ze staan in het groene park vaak neus aan neus met kleine en grote dieren en er zijn volop avonturen te beleven in De Nacht, de Stad der Oudheid, het DinoBos of het Doolhof. www.dierenparkamersfoort.nl.

Noot voor redactie;

Ingezonden persbericht