Gemeente Gilze en Rijen

Website gemeente Gilze en Rijen nummer 15 van Nederland

www.gilzerijen.nl blijft beste Brabantse site middelgrote gemeenten

De website van de gemeente Gilze en Rijen blijft goed scoren. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De website behaalt op de nieuwe landelijke ranglijst van Overheid heeft Antwoord© een 15e plek. Voor dit jaaronderzoek zijn alle overheidsorganisaties op nieuwe webrichtlijnen getoetst die gaan gelden voor 2010.

Van alle Brabantse gemeenten staat de gemeente Gilze en Rijen op plek twee. Alleen Tilburg scoort net iets beter. De gemeentelijke website van Gilze en Rijen stond begin 2007 nog op plaats 421. De ranglijst vergelijkt alle gemeentelijke websites op honderden inhoudelijke en technische punten.

Er is hard gewerkt aan verschillende onderdelen van de website. Zo kunnen steeds meer producten en diensten via het Digitaal loket online geregeld worden. Daarnaast is de vormgeving volledig vernieuwd, waardoor de toegankelijkheid sterk is verbeterd. Ook inhoudelijk tracht de gemeente zo compleet en actueel mogelijk te zijn en te blijven.

Feiten en cijfers
In 2008 bezochten 329.000 mensen de website van de gemeente Gilze en Rijen. In de eerste helft van 2009 trok de website al 180.000 bezoekers. Op dit moment zijn er meer dan 150 producten beschikbaar in de digitale producten- en dienstencatalogus. De gemeente Gilze en Rijen publiceerde vorig jaar 329 nieuwsberichten en 85 persberichten. De teller van het aantal bekendmakingen op internet staat op bijna 3500 publicaties.

Klik hier voor de volledige ranglijst.

Datum bericht: 10 november 2009