Gemeente Gilze en Rijen

Subsidie scholenbezoek Natuurmuseum gaat door!

Gemeente ontvangt complimenten project Natuurmuseum

De gemeente Gilze en Rijen is niet doorgedrongen tot de top drie voor de Groene Parel 2009, maar ontving wel complimenten over de opzet van het project Natuurmuseum.

Samen met tien andere (semi-)overheidsorganisaties was de gemeente genomineerd voor deze landelijke innovatieprijs voor lokale klimaatinitiatieven. De gemeente had haar project 'investeren in jonge ambassadeurs voor duurzaamheid' ingezonden. Hierbij geeft de gemeente subsidie aan basisscholen om een bezoek aan het Natuurmuseum mogelijk te maken.

Tijdens de presentatie op de dag van de Bestuurlijke Versnelling werd bekend dat drie projecten door zijn naar de volgende ronde. Het gaat om projecten van de gemeenten Lochem en Tilburg en waterschap Aa en Maas. Via www.groeneversnelling.nl kunt u uw stem uitbrengen. In december wordt bekend gemaakt wie de prijs wint.

Subsidie loopt door!

Gilze en Rijen is niet doorgedrongen tot een finaleplaats. Toch zijn we tevreden. Het ingezonden project oogstte veel complimenten en sympathie van de vakjury. Al met al zijn we erg trots op het resultaat. En uiteraard zijn we ook trots op al onze 'jonge ambassadeurs'! Door nu kennis te nemen van alle informatie in het Natuurmuseum op het gebied van natuur, milieu en duurzaamheid kunnen zij straks bijdragen aan een duurzamer Nederland.

Ook in het huidige schooljaar geven we de basisschoolleerlingen de gelegenheid een bezoek te brengen aan het Natuurmuseum. Hopelijk wordt er volop gebruik van gemaakt.

Informatie over de subsidie kunt u krijgen bij Hans Overbeeke via 0161-290200 of info@gilzerijen.nl.

Datum bericht: 10 november 2009