Gemeente Noordwijkerhout

10/11/2009 - Terinzage ontwerpen GVVP en Structuurvisie

Terinzagelegging ontwerp-Gemeentelijk Verkeers- en Vervoerplan Noordwijkerhout 2010-2020 en ontwerp-Structuurvisie Kernen Noordwijkerhout en De Zilk 2020

Burgemeester en wethouders van Noordwijkerhout maken bekend dat zij hebben ingestemd met de ontwerp-Structuurvisie Kernen Noordwijkerhout en De Zilk 2020 en het ontwerp-Gemeentelijk Verkeers- en Vervoerplan Noordwijkerhout 2010-2020.
Structuurvisie Kernen Noordwijkerhout en De Zilk 2020 De gemeente is op basis van de Wet ruimtelijke ordening verplicht om een structuurvisie op te stellen. Hierin wordt de gewenste ruimtelijke inrichting in de gemeente beschreven tot het jaar 2020. De structuurvisie geeft daarmee het kader aan voor toekomstige ruimtelijke beslissingen en bestemmingsplannen. De ontwerp-Structuurvisie Kernen Noordwijkerhout en De Zilk 2020 geeft aan hoe de toekomstige inrichting van de bebouwde kom van de gemeente wordt gezien. Voor een zeer belangrijk deel ligt de ruimtelijke structuur van Noordwijkerhout al in bestaand beleid vast. In de structuurvisie wordt dit totale ruimtelijke beleid samengebracht en met een visiekaart inzichtelijk gemaakt.
Voor het zogenaamde buitengebied (het bollenteeltgebied) van de gemeente wordt, in samenwerking met de gemeenten Hillegom, Noordwijk, Teylingen, Lisse en Katwijk, gewerkt aan de Intergemeentelijke Structuurvisie Greenport. Deze visie zal naar verwachting eind december 2009 worden vastgesteld en beoogt een vitale bollensector te combineren met landschappelijke kwaliteit.

* Structuurvisie (versie 4 november)

* Visiekaart

Gemeentelijke Verkeers- en Vervoerplan Noordwijkerhout 2010-2020 (GVVP)
In juli 2009 is de gemeente Noordwijkerhout gestart met het opstellen van een Gemeentelijk Verkeers- en Vervoerplan (GVVP). In dit plan wordt het gemeentelijke verkeers- en vervoerbeleid voor de periode tot 2020 vastgelegd. Het GVVP is opgebouwd uit twee delen: de visie en het verkeersplan. Er wordt tevens een uitvoeringsprogramma opgesteld. Met het GVVP worden drie doelstellingen nagestreefd op het gebied van verkeer en vervoer. Het gaat hierbij om een doelstelling op het gebied van bereikbaarheid, verkeersveiligheid en leefbaarheid. Voor wat betreft de verkeersstructuur voor de kern van Noordwijkerhout zijn er twee hoofdvarianten ontwikkeld te weten: de centrumas en spreiding van verkeer. Het college en de commissies hebben nog geen voorkeur uitgesproken voor één van de varianten. Wij vernemen graag uw reactie op het GVVP. Daarnaast vragen wij uw voorkeur uit te spreken over de verkeersvarianten en deze te beargumenteren.

* Gemeentelijk Verkeers- en Vervoerplan

Commissies Ruimte en Wonen en Samenlevingszaken In een gecombineerde commissievergadering van 3 november jl. zijn de ontwerp-structuurvisie en het ontwerp-GVVP besproken. De commissies hebben in grote lijnen ingestemd met de ontwerpen. Het verslag van deze commissievergadering zal vanaf 16 november 2009 op onze website worden geplaatst.

Terinzagelegging ontwerpen
Het ontwerp-Gemeentelijk Verkeers- en Vervoerplan Noordwijkerhout 2020 en de ontwerp-structuurvisie Kernen Noordwijkerhout en De Zilk 2020 liggen vanaf woensdag 11 november 2009 gedurende 6 weken ter inzage (tot woensdag 23 december 2009) bij de publieksbalie van het gemeentehuis.

Inloopavonden
Tijdens de periode van terinzagelegging organiseren wij over het ontwerp-Gemeentelijk Verkeers- en Vervoerplan en de ontwerp-Structuurvisie een tweetal inloopavonden:
* maandag 23 november 2009 in De Duinpan, Sportlaan 34, De Zilk
* donderdag 26 november 2009 in het gemeentehuis, Herenweg 4, Noordwijkerhout

U kunt binnenlopen vanaf 19.30 uur tot 21.30 uur. Tijdens deze avond staan wij klaar om u informatie te geven over de inhoud van de ontwerp-Structuurvisie en het ontwerp-Gemeentelijk Verkeers- en Vervoerplan en om uw vragen te beantwoorden.

Inspraakreacties ontwerp-Structuurvisie
Gedurende de termijn van terinzagelegging kunt u uw zienswijzen voor de ontwerp-Structuurvisie indienen. Uw schriftelijke reactie kunt u richten aan de Gemeente Noordwijkerhout, t.a.v. burgemeester en wethouders, Afdeling Ruimte en Bouwen, Postbus 13, 2210 AA Noordwijkerhout.

Inspraakreacties ontwerp-Gemeentelijk Verkeers- en Vervoerplan Gedurende de termijn van terinzagelegging kunt u uw zienswijzen voor het ontwerp-Gemeentelijk Verkeers- en Vervoerplan indienen. Uw schriftelijke reactie kunt u richten aan de Gemeente Noordwijkerhout, t.a.v. burgemeester en wethouders, Afdeling Openbare Werken en Milieu, Postbus 13, 2210 AA Noordwijkerhout.

Desgewenst kunt u ook mondeling uw reactie geven. In dat geval wordt u verzocht om ruim voor het verstrijken van de termijn van terinzagelegging een afspraak te maken. Voor het maken van een afspraak kunt u tijdens kantooruren bellen met het algemene telefoonnummer (0252) - 343 737.

Na afloop van de inzagetermijn zal er een nota van beantwoording worden opgesteld. Deze nota van beantwoording zal met de Structuurvisie en het Gemeentelijk Verkeers- en Vervoerplan begin februari 2010 ter vaststelling worden aangeboden aan de gemeenteraad. Gemeente-tv
Op dinsdag 24 november 2009 vindt er een uitzending van gemeente-tv van RTV Nens plaats. Wethouder Marcel Vissers zal van 19.00 - 20.00 uur in de studio aanwezig zijn om een toelichting te geven op het Gemeentelijk Verkeers- en Vervoerplan.

U kunt als kijker of luisteraar tijdens de uitzending naar de studio bellen om uw vragen of opmerkingen aan de wethouder voor te leggen.

Nens is op de radio te beluisteren via de ether op 105,3 FM of via de kabel op 88.1. De kabelkrant is te ontvangen op kanaal 45 of 663,25 Mhz.