Gemeente Asten Gezandebaan

Schorsing bestemmingsplan Gezandebaan

Gemeente Asten betreurt uitspraak Raad van State Golfbaan

De Raad van State heeft een uitspraak gedaan over het bestemmingsplan Gezandebaan. Er is een schorsingsverzoek ingediend. Gemeente Asten betreurt deze uitspraak.

De Raad van State geeft in de motivatie aan dat in de procedure is verzuimd om voor de bestaande 9-holes golfbaan een milieu-effectrapportage (MER) op te stellen. Dit verbaast de gemeente. Immers, bij het opstellen van de MER voor de 18-holes golfbaan zijn de effecten van de 9-holes golfbaan al meegenomen.

Ook de provincie heeft destijds bij de motivering van de onthouding van goedkeuring van het bestemmingsplan Gezandebaan niet gesproken over het opstellen van een MER voor de bestaande baan. Het onthouden van goedkeuring betrof alleen de noodzaak tot het opstellen van een gebiedsvisie conform de voorwaarden van de saldo benadering EHS (Ecologische Hoofdstructuur).Ook onze adviseurs hebben ons hier nooit op gewezen. Tot de raad van State anders besliste op 16 januari 2008 is de gemeente ervan uitgegaan dat de baan legaal was. De MER procedure was toen al afgerond.

De gemeente en de initiatiefnemers bestuderen deze uitspraak en bekijken hoe de MER aanvulling behoeft. Kijk voor meer informatie op de website van de Raad van State.