Gemeente Grave

Energiebesparing in de woningbouw

Nieuwe provinciale regelingen

Door te investeren in energiebesparing in de woningbouw stimuleert de provincie de werkgelegenheid in de bouw en worden 11.500 woningen energiezuiniger gemaakt. Het leidt ook nog tot lagere woonlasten voor inwoners en spaart het milieu. De provincie stelt voor energiebesparing in de woningbouw â¬67,5 miljoen beschikbaar. Gedeputeerde Lily Jacobs heeft twee regelingen gelanceerd: één voor particuliere huiseigenaren en één voor woningbouwcorporaties en andere verhurende partijen.

De twee regelingen zijn op 2 november opengesteld en onderdeel van de maatregelen die de provincie in het leven heeft geroepen om de gevolgen van de kredietcrisis voor bedrijven en inwoners te verzachten. Gedeputeerde Lily Jacobs: âWie de komende winter energie én geld wil besparen, kan gebruik maken van deze provinciale regelingen. De regelingen zijn te combineren en te stapelen met andere Rijks- of lokale regelingen en met de succesvolle âBrabant Bespaartâ subsidie, waardoor je nog eens extra bespaart.â

Voor particuliere huiseigenaren

Particuliere huiseigenaren die energiebesparende maatregelen laten uitvoeren, kunnen een lening ontvangen met een lage rente (2%) met een looptijd van 10 jaar. Het te lenen bedrag is minimaal ⬠3.000 en maximaal ⬠10.000. Hiervoor stelt de provincie â¬10 miljoen beschikbaar. Daarnaast is de Brabant Bespaart subsidieregeling nog steeds beschikbaar, waarbij huiseigenaren â¬500 subsidie kunnen krijgen als zij 2 energiebesparende maatregelen (laten) uitvoeren in hun woning.

Voor woningbouwcorporaties

Woningbouwcorporaties en andere verhuurders, die bij renovatie ten minste energielabel A of B weten te bereiken, kunnen hiervoor renteloos tot en met 2011 een lening krijgen. Hiervoor heeft de provincie â¬30 miljoen beschikbaar. Het gaat dan om bijvoorbeeld het aanbrengen van isolatie, het installeren van duurzame energie-installaties en ventilatiesystemen met warmteterugwinning.

Â

Informatie

Alle regelingen zijn via www.brabantbespaart.nl aan te vragen.