Gemeente Schagen

Inspraak concept-beleidsnota Ondersteuning Vrijwilligers Schagen

Op 3 november 2009 hebben burgemeester en wethouders de concept-beleidsnota Ondersteuning Vrijwilligers Schagen vrijgegeven voor inspraak.

De nota ligt vanaf nu ter inzage bij de publieksbalie in het Gemeentehuis, Laan 19, Schagen en bij de bibliotheek, Regioplein 3, Schagen.

U kunt schriftelijk reageren tot 24 december 2009. Uw reactie kunt u sturen naar het College van Burgemeester en Wethouders van Schagen;

Postadres: Postbus 8, 1740 AA Schagen;

E-mailadres: postbus8@schagen.nl.

Â

Ook organiseren wij een informatie- en inspraakavond voor verenigingen en organisaties waar vrijwilligers actief zijn. Wij nodigen ook hun belangbehartigers zoals de Sportraad, het platform Wmo en andere belangstellenden bij de discussie over de concept-beleidsnota Ondersteuning Vrijwilligers van harte uit.

De avond vindt plaats op dinsdag 8 december 2009 om 19.30 uur in Zaal Igesz, Markt 22 in Schagen.

Voor informatie en voor aanmelding deelname aan de inspraakavond kunt u contact opnemen met mevrouw S. Meester van de afdeling Samenleving, e-mail Silva.Meester@schagen.nl . Haar doorkiesnummer is: (0224) â 210513.

Â

Waar gaat het om?

Ook in Schagen draait een groot deel van de samenleving op vrijwilligers. Ze zijn onmisbaar en een bindend element door hun inzet op allerlei terreinen. Dankzij de activiteiten van al deze vrijwilligers is Schagen kleurrijk en sociaal. Vrijwilligerswerk biedt ook mogelijkheden voor emancipatie en betrokkenheid bij de samenleving. en kan een opstapje zijn naar een betaalde baan. Zonder vrijwilligers hebben we geen voorleesmoeders en Schager folklore, voetbalcoaches en wijkpanels.

Zonder vrijwilligers hebben we geen voorleesmoeders, Schager folklore, voetbalcoaches en wijkpanels.

Wij gaan uit van tenminste 4000 vrijwilligers in Schagen. Door de spilfunctie die zij vervullen voor een actieve en leefbare samenleving willen wij ook in de komende jaren het vrijwilligerswerk ondersteunen en stimuleren.

Onze speerpunten zijn:

een sterk steunpunt voor vrijwilligers: herkenbaar en breed van opzet, dus ook voor de maatschappelijke stage en voor een opstapje naar werk;

ondersteuning van de werving en kwaliteit van vrijwilligers.

De conclusies van de informatie- en inspraakavond en uw eventuele schriftelijke reactie betrekken wij bij ons voorstel aan de gemeenteraad.

Â