Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 10.55 uur

Utrecht, 10-11-2009

Aanrijding met drank op

AMERSFOORT Na een kop-staartaanrijding bleek op maandag 9 november dat een automobilist veel te veel gedronken had.

Rond 19.40 uur kregen agenten de melding van een kop-staartaanrijding op de Hogeweg. Ter plaatse bleek dat een 42-jarige automobilist uit Barneveld met lage snelheid op zijn voorligger was gebotst, met geringe schade tot gevolg. De agenten bemerkten dat de Barnevelder sterk naar alcohol rook. Uit de blaastest bleek dat hij inderdaad een behoorlijke slok te veel op had. Zij hielden hem aan en brachten hem over naar het politiebureau.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 795 ug/l, meer dan 3,5 keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Dronken vrachtwagenchauffeur

LEUSDEN - Een vrachtwagenchauffeur bleek op maandagavond zwaar onder invloed van alcohol te zijn.

Rond 18.50 uur werd een weginspecteur van Rijkswaterstaat naar een benzinestation aan de Rijksweg A28 gestuurd, waar een vrachtwagen gevaarlijk stil zou staan op de uitrit van het benzinestation. De weginspecteur trof inderdaad de gevaarlijk geparkeerde trekker met oplegger aan en sommeerde de chauffeur door te rijden. De inspecteur zag echter dat de chauffeur met een snelheid van 20-25 kilometer op de snelweg invoegde. Om achteropkomend verkeer te waarschuwen, deed de inspecteur zijn zwaailichten aan.

De vrachtwagen reed op de snelweg met een snelheid van 60 65 km/u. De inspecteur zag dat de chauffeur na ongeveer 8 kilometer op de vluchtstrook stopte. Daarop besloot hij de politie te bellen. Na enkele minuten trok de chauffeur weer op en voegde met een snelheid van 20 - 25 km/u in. Het overige verkeer moest vol in de remmen om ongelukken te voorkomen.

Na ongeveer 6 kilometer, ter hoogte van Leusden, stopte de vrachtwagenchauffeur weer op de vluchtstrook. Gezien de gevaarzetting liet de weginspecteur daarop de rechterrijstrook rood afkruizen. Hij zag dat de chauffeur over zijn stuur hing en mogelijk onwel was. Vlak daarna kwam de politie ter plaatse. Daarbij bleek dat de chauffeur niet onwel was geworden, maar wel veel te veel gedronken had. De man, 55 jaar oud en afkomstig uit Esterwegen (Dld), werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 825 ug/l, terwijl de wettelijke limiet 220 ug/l is. Tegen de chauffeur is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Straatroof

AMERSFOORT Een jongen werd op maandag 9 november door een andere jongen beroofd.

Rond 14.30 uur bevonden een 17-jarige jongen uit Leusden en een 14-jarig meisje uit Amersfoort, zich in het Randenbroekpark. Zij hadden daar afgesproken met een bekende van hen, een 17-jarige jongen uit Amersfoort. De Leusdenaar is de huidige vriend van het meisje, de Amersfoorter haar ex-vriend. De jongens kregen woorden met elkaar en de Amersfoorter gaf de andere jongen enkele klappen. Vervolgens trok de Amersfoorter het meisje mee. De Leusdenaar wilde wegrijden op zijn scooter, maar werd tegengehouden door een vriend van de tweede jongen. Plotseling kwamen nog een stuk of zes jongens ten tonele. Zij sloten met zijn allen de Leusdenaar jongen in. Eén van die jongens pakte de gsm van hem af, waarna het slachtoffer besloot op de scooter te vluchten. Hij belde bij een familielid de politie.

Agenten gingen ter plaatse, maar de verdachten bleken al te zijn verdwenen. De agenten zijn naar de woning van de Amersfoorter gegaan en hebben hem daar aangehouden. Het slachtoffer deed aangifte van diefstal met geweld. De verdachte is naar het politiebureau overgebracht, is ingesloten en voor nader onderzoek in verzekering gesteld.