Gemeente Assen


Assen, 4 november 2009

PERSBERICHT

Impuls aan nieuwe opleidingen voor zorg en technologie

In Assen komt een proeftuin voor nieuwe opleidingen op MBO en HBO niveau op het gebied van zorg en technologie. Het is een samenwerkingsverband van Noorderpoortcollege, Hanzehogeschool, Drentse en Groningse zorginstellingen en de gemeente Assen. Op 5 november ondertekenen de partners een convenant om de proeftuin mogelijk te maken.

Het is de bedoeling dat de proeftuin zich ontwikkelt tot een expertisecentrum op het gebied van zorg en technologie. Het centrum werkt aan de opzet van een tweejarige opleiding op het gebied van zorg en technologie. Ook worden bijscholingscursussen voor het huidige personeel van zorginstellingen ontwikkeld.

De zorg is een belangrijke sector voor de gemeente Assen. Ongeveer een kwart van de beroepsbevolking heeft er een baan. Met het mogelijk maken van nieuwe opleidingen op MBO en HBO niveau wil de gemeente de zorgsector zo goed mogelijk bedienen. Techniek is daarbij belangrijk omdat daar in de huidige opleidingen nog onvoldoende aandacht voor is, terwijl techniek in de zorg wel een steeds grotere rol speelt.

De komst van de proeftuin past in de aanpak van de jeugdwerkloosheid van de gemeente Assen waarbij jongeren de kans geboden wordt om door te leren. Juist van de opleidingen op het gebied van zorg en technologie is de verwachting dat deze goed aansluiten bij de behoefte op de arbeidsmarkt.