Politie Drenthe

Dinsdag

Provincie Drenthe, 10-11-2009

Woninginbraak

ASSEN Maandag is er tussen 11.30 en 20.30 uur ingebroken in een woning aan het Rozenpad in Assen. Een raam werd opengebroken. Uit de woning is in ieder geval een laptop gestolen. De politie stelt een onderzoek in. (2009053535)

Vandaal aangehouden

COEVORDEN De politie hield maandagavond op de Markt in Coevorden een 48 jarige man uit die plaats aan. Agenten zagen de man tegen een taxi trappen en een buitenspiegel van deze auto vernielen. Bij zijn aanhouding schold hij agenten uit voor teringlijders. Nadat op het politiebureau een verklaring van de man was opgenomen is hij weer in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op voor vernieling van de taxi en belediging van de agenten. (2009053545)

Aangifte mishandeling

HOOGEVEEN Een 21 jarige inwoner van Hoogeveen deed maandag aangifte van mishandeling. Tijdens een voetbalwedstrijd op het sportveldencomplex aan de Sportveldenweg in Hoogeveen kreeg hij afgelopen zaterdag een kopstoot en een klap in het gezicht. Hierdoor brak zijn jukbeen op drie plaatsen. De man is dezelfde dag nog geopereerd. De politie onderzoekt deze mishandeling. (2009053237)

Auto tegen boom

NIEUW BUINEN Op het Zuiderdiep in Nieuw Buinen botste maandagmorgen een 32 jarige inwoner van Muntendam met zijn auto tegen een boom. Daarbij raakten de man en zijn beide zoontjes van 10 maand en twee jaar gewond. Ze zijn per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Stadskanaal. Volgens de bestuurder, die geen gordel droeg, werd hij afgeleid door één van zijn kinderen waardoor hij van de weg raakte en tegen de boom botste. (2009053381)

Politie controleert verkeer

KLAZIENAVEEN Tijdens verkeerscontroles in- en rond Klazienaveen bekeurde de politie maandagmorgen 17 overtreders. Er werd bekeurd voor het overschrijden van de toegestane snelheid, niet handsfree bellen, negeren geslotenverklaring, geen voorrang verlenen, niet kunnen tonen rijbewijs, verlichting aanhangwagen niet in orde en het niet deugdelijk vastmaken van de lading op een aanhangwagen.

HOOGEVEEN De politie bekeurde maandagmiddag op de Reviusweg in Hoogeveen zes automobilisten die een verkeersbord met éénrichtingsverkeer negeerden. Op de kruising van deze smalle weg met de Schutstraat ontstaan regelmatig gevaarlijke situaties doordat automobilisten op deze weg tegen de rijrichting inrijden.. Vorige week donderdag controleerde de politie daar ook en werden 11 overtreders bekeurd.

Schoorsteenbrand

ASSEN Maandagmiddag ontstond er brand in de schoorsteen van een woning aan de Obrechtlaan in Assen. De bewoner had zijn open haard aan, hoorde een paar knallen en zag daarna dat er vlammen uit de schoorsteen kwamen. Een kennis bluste met een poederblusser de brand waardoor de gewaarschuwde brandweer zich kon beperken tot het controleren van de schoorsteen.

Vrouw valt met fiets

ASSEN Op de Vaart Noordzijde in Assen kwam maandagmiddag een 62 jarige vrouw uit die plaats met haar fiets te vallen. Twee meisjes die achter haar fietsten zagen de vrouw plotseling gaan slingeren en daarna vallen. De meisjes ontfermden zich over de gewonde vrouw en verzorgden haar tot de ambulance arriveerde. De vrouw is met een hevig bloedende hoofdwond overgebracht naar het ziekenhuis. (2009053509)

Winkeldieven aangehouden

HOOGEVEEN In een supermarkt aan de Tamboerpassage in Hoogeveen hielden winkelmedewerkers maandagavond een 28 jarige man uit Hoogeveen aan. De man rekende een aantal cosmetica-artikelen en parfumerieën niet af. Hij werd overgedragen aan de politie. Na het afleggen van een verklaring is hij in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op. (2009053507)

EMMEN Een 22 jarige man uit Aalden nam maandagmiddag uit een winkel aan de Hoofdstraat in Emmen een paar tubes tandpasta mee zonder deze te betalen. Personeel van de winkel had dit in de gaten en hield de man aan. De gewaarschuwde politie maakt proces-verbaal op tegen de man. (2009053430)

Gewond door aanrijding

HAVELTE Maandagmorgen botsten onderaan de afrit van de A-32 bij Havelterberg twee personenautos op elkaar. Daarbij raakte de bestuurster van één van de autos, een 40 jarige inwoonster van Meppel, gewond. Zij is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Meppel. De vrouw verleende aan het eind van de afrit geen voorrang aan een auto bestuurd door een 30 jarige man uit Steenwijk. (2009053315)

Bestemd voor de media
Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur