Politie Gelderland-Zuid

Afronding overgang informatiesysteem

Regiopolitie Gelderland-Zuid, 10-11-2009 o Eerder heeft de politiek en de ministeries van BZK en Justitie afspraken gemaakt met de korpsbeheerder en politie om te komen tot onder andere een meer uniforme werkwijze en informatievoorziening van de korpsen. Hierdoor kunnen korpsen beter informatie met elkaar delen en landelijke criminaliteit bestrijden; Nederland veilige maken. Op dit moment is deze grote en complexe operatie bijna afgerond in Gelderland-Zuid om het eerste doel standaardisering te realiseren.

Voortdurend verbeteren

Na het eigen vertrouwde registratiesysteem wordt sinds april in Gelderland-Zuid gewerkt met de Basis Voorziening Handhaving (BVH). Ook met dit systeem is iedere opgenomen aangifte of onderzoek vastgelegd. De mogelijkheden om informatie vast te leggen zijn in dit systeem divers. Het thuis raken in de nieuwe structuur en de wijze van zoeken hoort bij het gewenningsproces. Doorlopend wordt daaraan gewerkt met de leveranciers en de eindgebruikers zoals het politiekorps.

Door de verandering van registratiesysteem is het dit jaar een uitdaging voor het politiekorps Gelderland-Zuid om de juiste informatie te vertrekken. Ons korpsbeleid om transparant en open te zijn, is door deze technische ontwikkelingen niet veranderd. (11)

Laatst gewijzigd 10-11-2009 11:40 | © Regio Gelderland-Zuid |