Gemeente Utrechtse Heuvelrug


Guerilla Networkz wint Junior Duurzaamheidsprijs 2009

In de week van 3 tot en met 6 november hebben leerlingen van de derde klassen van het Revius Lyceum in Doorn stage gelopen.

Zij deden dit bij verschillende bedrijven en organisaties zoals Landgoed Kraaibekerhof, Bartimeus, de gemeente Utrechtse Heuvelrug, de vrienden van het Zwerfsteneneiland en het BOS-project (Buurt, Onderwijs en Sport).

Eén van de klassen deed mee aan een project van het Wereld Natuur Fonds in samenwerking met stichting Welnuh en de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Leerlingen ondervroegen twintig bedrijven aan de hand van een vragenlijst over duurzaamheid. De bedrijven vonden het erg leuk om met de leerlingen te praten over dit thema. Uit alle bedrijven hebben de leerlingen vier bedrijven genomineerd. Rabobank Utrechtse Heuvelrug, Van den Berg's Drukwerken uit Maarn, De Hondenspiegel uit Doorn en Guerilla Networkz uit Driebergen-Rijsenburg.

Wethouder Robbert Waltmann reikte de Junior Duurzaamheidprijs uit aan Guerilla Networkz.
Dit bedrijf scoorde van alle bedrijven het hoogste. Directeur Paul Blom nam zeer verheugd de prijs in ontvangst. Hij hoopt dat er het komende jaar duidelijkheid komt voor veel andere bedrijven over hoe ze duurzamer kunnen ondernemen. De aanmoedigingsprijs ging naar Van den Berg's Drukwerken.

(Foto Paul Nolens)