Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

2009Z20762

Vragen van de leden Besselink, Depla (beiden PvdA) en Jasper van Dijk (SP) aan de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap over de functiemix in de bve-sector. (Ingezonden 6 november 2009)


1
Geldt in de bve-sector een convenant met de afspraak dat het verloop van de functies LB, LC, LD en LE (functiemix) in benchmark-presentaties op basis van een nulmeting worden bezien vanuit de Benchmark MBO 2007? 1)


2
Zijn bij de eerste presentatie in 2008 deze cijfers niet gepresenteerd?


3
Hoe beoordeelt u dat bij de instellingen waar de onderhandelaars van UNIENFTO/CMHF kijken naar de procentuele verdeling tussen de functies, bijna overal een stijging van het percentage LB-functies valt waar te nemen en een daling van het percentage functies in de schalen LC en LD?


4
Worden LC- en LD-functionarissen bij de betrokken instellingen die weggaan, niet vervangen door nieuwe vergelijkbare docentfuncties en worden doorgroeimogelijkheden van de LB- functie naar hogere functies niet benut?


5
Welke effecten verwacht u van deze ontwikkeling voor de aantrekkelijkheid van het lerarenberoep in de bve-sector op lange termijn?


6
Welke stappen gaat u zetten om de bve-instellingen alsnog ertoe te bewegen om recht te doen aan de geest van het Actieplan LeerKracht?


7
Wilt u deze vragen beantwoorden vóór het algemeen overleg inzake leraren op 19 november 2009?


1) UNIENFTOTijdschrift, 30 oktober 2009: "Van de voorzitter: Wordt de functiemix toch nog een probleem?"