Gemeente Wassenaar

Toewijzing aantal koopzondagen 2010

In de Verordening winkeltijden Wassenaar 1996 is het aantal zon en/of feestdagen waarop winkels in deze gemeente geopend mogen zijn, bepaald op twaalf dagen per kalenderjaar.

Binnenkort zullen door het College van Burgemeester en Wethouders de "koopzondagen" voor 2010 worden vastgesteld. Daarom wordt aan alle ondernemers die één of meerdere zon en/of feestdagen hun winkel of bedrijf willen openstellen, gevraagd hun voorkeur voor openstelling zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk op 15 december 2009, aan de gemeente kenbaar te maken. Naast winkeliers kunnen ook verenigingen of instellingen, die voor commerciële activiteiten gebruik willen maken van koopzondagen, een verzoek indienen.

Voor de tuincentra kunnen -evenals vorig jaar- afzonderlijk 12 andere koopzondagen worden vastgesteld. De tuincentra zijn hiervoor afzonderlijk aangeschreven. U kunt uw schriftelijke verzoek richten aan het College van Burgemeester en Wethouders.

Na inventarisatie van de binnengekomen verzoeken zal bepaald worden voor welke zon- en/of feestdagen vrijstelling wordt verleend. Bij de verdeling van de koopzondagen zal mede als criterium gelden in hoeverre deze koopzondag wordt gehouden ten dienste van een groot publiek.
Gemeente Wassenaar
Johan de Wittstraat 45
Postbus 499
2240 AL Wassenaar

T: 14070
E: gemeente@wassenaar.nl