Politie Haaglanden

Persberichten 10 november

Haaglanden, 10-11-2009

Gewond na botsing tegen auto met pech
Den Haag Een 67-jarige Hagenaar raakte maandag 9 november om 10.00 uur gewond na een aanrijding. De man reed op de N44 richting Wassenaar waar op de linkerrijstrook een auto met pech stond. De Hagenaar zag dit te laat en kon niet meer op tijd remmen. Hij reed tegen de achterzijde van de auto met pech aan. Ambulancepersoneel vervoerde de Hagenaar met pijn op de borst naar het ziekenhuis. De bestuurster van de auto met pech, een 48-jarige Haagse, zat op dat moment niet meer in de auto en kwam dus met de schrik vrij.

Aangehouden voor diefstal bromfiets
Den Haag De politie hield maandag 9 november om 14.13 uur twee Hagenaars, van 16 en 21 jaar, aan als verdachten van diefstal van een bromfiets. Een getuige zag dat de twee in de Mennickstraat het stuurslot van een bromfiets verbraken en er lopend mee vandoor gingen. Hij alarmeerde de politie en gaf een goed signalement door aan de agenten. De politie had de twee verdachten gauw in de omgeving gevonden. Bij het zien van de agenten probeerden de jongens er nog vandoor te gaan, maar de deze waren hen te slim af. De politie nam de twee verdachten voor verhoor mee naar het politiebureau. De bromfiets werd even later in de Koppelstokstraat aangetroffen en in beslag genomen.

Hennepkwekerij ontmanteld
Den Haag In een woning aan de Lau Mazirellaan ontmantelde de politie maandag 9 november een hennepkwekerij. Agenten troffen een kwekerij aan, die drie verdiepingen in beslag nam. De 1000 plantjes, alsmede de apparatuur, werden in beslag genomen en vernietigd. De politie doet onderzoek naar de herkomst van de kwekerij.

Fietser aangereden
Den Haag - Een 34-jarige Haagse fietser moest maandag 9 november naar het ziekenhuis nadat hij op de Neherkade was aangereden door een auto. Omstreeks 15.15 uur fietste de man op de Neherkade. Ter hoogte van de Hildebrandstraat reed een 29-jarige Haagse mogelijk met haar auto door het rode licht, waardoor zij de fietser aanreed. De politie onderzoekt de zaak.

Inbrekers aangehouden na achtervolging
Den Haag - Agenten hielden dinsdag 10 november drie Hagenaren aan nadat deze vermoedelijk hadden ingebroken in een woning aan de IJsduikerstraat. Omstreeks 00.45 uur hoorde de bewoonster van een woning aan de IJsduikerstraat glasgerinkel en belde direct 112. De drie inbrekers vonden de vrouw, die zich schuilhield, en wilden van haar de kluiscode weten. Toen zij aangaf de code niet te weten, sloegen zij haar op haar schouder. Uiteindelijk gingen de drie mannen er met een aantal goederen vandoor in een donkere personenauto. In de omgeving zagen agenten auto die aan het signalement voldeed rijden. De agenten besloten de auto met daarin drie mannen te volgen in afwachting van versterking. Op de Rijksweg A12 lukte het de agenten de mannen klem te rijden en aan te houden. De inzittenden, 25, 27 en 29 jaar uit Den Haag, werden ingesloten op het politiebureau. In de auto troffen de agenten goederen aan die vermoedelijk uit de woning afkomstig zijn. De recherche onderzoekt de zaak.

Agenten nemen drugs in beslag
Den Haag Op het Hoflandplein hielden politieagenten maandagmiddag 9 november op het Hoflandplein een 22-man aan omdat hij cocaïne bij zich had. De agenten hadden hem kort daarvoor in het gezelschap van andere mannen gezien en vermoedden dat er drugs gedeald werd. Zij hielden de Hagenaar staande om hem te controleren. Hoewel de man zei geen drugs bij zich te hebben, troffen de agenten bij de controle zeven bolletjes cocaïne aan. De man probeerde de drugs nog weg te gooien en stopte de bolletjes in zijn mond. De agenten wisten echter te voorkomen dat de man de drugs doorslikte. De controle trok veel bekijks van marktbezoekers. Andere politieagenten moesten de omstanders van wie niet iedereen het eens was met de aanhouding op afstand houden.

Inbraak en hennepkwekerij in winkel
Voorburg Agenten hielden maandag 9 november om 19.30 uur een 19-jarige man uit Voorburg aan. Kort daarvoor kregen de agenten melding van een inbraak bij een winkel aan de Bruijnings Ingenhoeslaan. Ook kregen ze het signalement van de daders door. Op de Palaraitstraat zagen zij twee mannen, die aan het signalement voldeden, rennen. Ze konden de Voorburger aanhouden, de andere man ontkwam. De 19-jarige zit nog vast voor verhoor. Dezelfde winkel was die ochtend provisorisch afgedicht, nadat er om 07.40 uur in de kelder een hennepkwekerij was ontmanteld. In de kelder bevonden zich twee kweekruimtes, met ieder 225 planten. De politie ontmantelde de kwekerij en stelt een onderzoek in naar de kwekerij.

Fietsers botsen
Poeldijk Twee fietsers raakten maandag 9 november om 15.30 uur elkaar met het stuur van hun fiets, toen zij naast elkaar fietsten op de Wateringseweg. Een 12-jarige jongen raakte daarbij gewond en de ambulance vervoerde hem naar het ziekenhuis.

Politie zoekt getuigen straatroven
Delft - De politie zoekt getuigen van twee pogingen van straatroven, die zich afspeelden in de avond van 9 november. Rond 18.00 uur fietste een 37-jarige vrouw uit Delft op de Martinus Nijhofflaan ter hoogte van de brug toen zij een groep van vijf à zes jonge jongens passeerde. Twee jongens uit de groep renden met haar mee. Één van de twee pakte haar rugtas vast, de ander pakte de bagagedrager van haar fiets en tilde deze op. De vrouw schreeuwde en sloeg om zich heen, waardoor de jongen die haar bagagedrager vasthield los moest laten. Daarna liet ook de jongen die haar rugtas vast had los. Beide jongens, gekleed in een spijkerbroek en een donker jack, vluchtten weg.

Even later, om 19.10 uur, zagen een 58-jarige vrouw en een 63-jarige man uit Delft ter hoogte van de Lepelaarstraat twee mannen bij de brug staan. Toen ze langs de twee mannen liepen, pakte één van de twee de vrouw vast aan haar nek. De man liep naar zijn vrouw toe om haar te helpen, waarop een worsteling ontstond en de man achterover op zijn hoofd terecht kwam. De verdachte schreeuwde dat het echtpaar geld moest afgeven, maar toen bleek dat zij niets op zak hadden, vluchtten de daders onverrichter zake in de richting van het Lepelaarspad. Beide jongens waren rond de 16 jaar en droegen donkere kleding.

Heeft u iets gezien?
De recherche van Bureau Delft heeft beide zaken in onderzoek en sluit niet uit dat het om dezelfde daders gaat. Bent u getuige geweest van (één van) deze straatroven of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de daders? Belt u dan met de recherche van Bureau Delft via 0900-8844. Liever anoniem? Belt u dan M. via 0800-7000.

Twee aanrijdingen op Oostweg
Zoetermeer - Op de Oostweg vonden maandag 9 november twee aanrijdingen plaats. Rond 14.00 uur botsten ter hoogte van de Zuidweg drie autos op elkaar. In de middelste auto zat een 37-jarige Zoetermeerder, die als gevolg van de aanrijding bekneld raakte. Hij werd door de brandweer uit de auto geknipt en met nekklachten naar het ziekenhuis gebracht. Terwijl de hulpverlenende instanties bezig waren met de afhandeling van de aanrijding, botsten op de kruising nog twee autos op elkaar. Vermoedelijk keek de 20-jarige bestuurder van de achterste auto naar de afhandeling van de aanrijding en zag hij hierdoor zijn voorganger over het hoofd. De man werd eveneens met nekklachten naar het ziekenhuis gebracht.